Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vyprodáno. Část drogerií a lékáren v kraji už nemá respirátory, došly i v Jihlavě na Romana Havelky

Od úterý 23. února bude nutné používat kvalitnější ochranu nosu a úst. Lidé od toho dne budou muset nosit buď respirátor, nebo dvě roušky. To se týká míst s velkou koncentrací lidí. Lidé na to zareagovali, a ve velkém vykupují respirátory typu FFP2. Část lékáren a drogerií na Vysočině už vyprodala všechny svoje zásoby.

Respirátory uvedeného typu bylo až doteď možné koupit například v třebíčském Kauflandu.

Naopak lékárny sítě Benu nebo Dr. Max v Třebíči informovaly zájemce o respirátory stručným oznámením nalepeným na vstupních dveřích, že respirátory nejsou. Vyprodala je i jihlavská lékárna v ulici Romana Havelky. „Od pátku se na ně ptá jeden člověk za druhým. Prodali jsem jich asi 600 kusů, ale už nejsou," řekla pracovnice lékárny.

Kaufland prodává roušky v balení po třech nebo 25 kusech za deset korun za kus. „Ty ceny dneska nejsou tak vysoké, klienti mají také svoje peníze a asi není problém, aby si respirátory koupili sami," řekl David Chlupáček, ředitel Střediska křesťanské pomoci Jihlava, které v krajském městě provozuje azylový dům.

Příznivé ceny respirátorů 

Podle finanční možností ale bude středisko respirátory klientům zajišťovat. „Nabízeli jsem jim i roušky, když jsme nějaké měli. Respirátory klientům zajišťovat budeme, ale nikoli povinně. Budeme-li mít prostředky, zajistíme," řekl Chlupáček. Jejich sbírku nebo sbírku peněz na ně nechystá.

„Zásoby respirátorů máme, jsme schopni je uživatelům jednorázově poskytnout, když je budou potřebovat. Pravděpodobně ale nejsme schopni jim zajišťovat respirátory v nějaké pravidelné časté frekvenci," řekl koordinátor třebíčského azylového domu Otakar Prokeš. Ceny respirátorů jsou ale podle něho nyní takové, že si je klienti azylových domů jsou schopni koupit sami.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, trh, sociální, respirátory, Vysočina, respirátor, Jihlava, rouška, Kraj Vysočina, Kaufland, BENU Česká republika, Dr. Max Lékárna, azylový dům, Roman Havelka, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyprodáno. Část drogerií a lékáren v kraji už nemá respirátory, došly i v Jihlavě na Romana Havelky | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.