Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po prázdninách už do hezčí školy. Letní opravy jihlavských základek vyšly na 8 milionů

Žáci jihlavských základních škol se mohou těšit do do hezčího prostředí, s blížícím se začátkem školního roku totiž finišují letní opravy jejich vzdělávacích zařízení. Investice města jako zřizovatele přesáhly 8 milionů korun.

Největší podíl z této investice spolkly během letních prázdnin opravy v ZŠ Křížová. „Jedná se o dva projekty. Prvním je rekonstrukce vzduchotechniky ve školní kuchyni a akustické úpravy ve školní jídelně, kde se začalo 24. června a opravy za zhruba 2,5 milionu korun skončí 26. srpna,“ uvedl náměstek pro rozvoj města Petr Laštovička.

Druhým projektem jsou akustické úpravy tělocvičny ZŠ Křížová za bezmála dva miliony korun, které začaly rovněž 24. června a potrvají nejdéle do 20. září. Město ale předpokládá předání ve zkráceném termínu dříve.

Zároveň probíhá také rekonstrukce sociálního zařízení ZŠ Kollárova. Stavební úpravy za 800 tisíc korun se týkají sociálního zařízení, které sloužily pro mateřskou školu.

Předláždění se dočká chodník u ZŠ speciální a Praktická škola v Jihlavě na Březinkách, kde výměna dlažby přijde město na 130 tisíc korun.

Město nechalo také opravit skleníky ZŠ O. Březiny a ZŠ Demlova, kde přebroušení a nátěr konstrukce, přesklení a opravy podlah vyšly magistrát na necelý milion korun.

Opravy se dočkala rovněž areálová komunikace ZŠ T. G. Masaryka. Do výměny podkladu a povrchu komunikace mezi školou a hřištěm město investovalo 1,5 milionu korun. Všechny opravy se obejdou bez posunu začátku 

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, školy, opravy, oprava, Tomáš Garrigue Masaryk

Po prázdninách už do hezčí školy. Letní opravy jihlavských základek vyšly na 8 milionů | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.