Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do 10 jihlavských základek se zapsalo 590 prvňáčků. Převis žáků je jen na ZŠ Havlíčkova

Také v Jihlavě mají rodiče a budoucí prvňáčci za sebou zápisy do prvních tříd. Letos kvůli epidemiologické situaci probíhaly pouze on-line. Virtuálně bez osobní účasti proběhnou od 5. května také zápisy do mateřských škol.

V Jihlavě se do deseti základních škol města zapsalo 590 žáků. „Odkladů je letos 141, do pěti přípravných tříd je zatím zapsáno 56 dětí. Do ZŠ speciální se žáci zapisují ještě do konce tohoto týdne, také on-line. S on-line zápisy nikde problém nenastal. Převis žáků je pouze na ZŠ Havlíčkova, kde se bude v závěru týdne losovat 9 nespádových žáků, kteří se do této školy nedostanou. Pro tyto žáky ale má město Jihlava volné kapacity v ostatních školách,“ informoval mluvčí Jihlavy Radovan Daněk.

Na základě epidemiologických opatření a proto, aby byla zaručena bezpečnost dětí i dospělých, bude i zápis do mateřských škol pro rok 2021/2022 organizován on-line bez osobní přítomnosti zákonných zástupců a dětí.

Žádosti mohou zákonní zástupci začít doručovat od 5. do 11. května 2021, a to následujícími způsoby: do datové schránky školy, e-mailem s elektronickým podpisem zákonného zástupce, poštou (rozhodující je datum podání na poštu), osobním podáním ve škole ve dnech 10. a 11. května (nejlépe do schránky na budově).

„Další podrobné informace naleznete na webových stránkách mateřských škol,“ dodává mluvčí Daněk.


 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky zápis, škola, školka, on-line, 2021, 2022, vzdělání, Jihlava, mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do 10 jihlavských základek se zapsalo 590 prvňáčků. Převis žáků je jen na ZŠ Havlíčkova | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.