Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jihlavané, máte už zaplacené popelnice? Město eviduje skoro 17 tisíc neuhrazených částek

Jihlavský magistrát eviduje téměř 17 nezaplacených částek za svoz a likvidaci odpadů. Naopak správně a včas poslalo poplatek více než 41 tisíc Jihlavanů. Jak informoval mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk, termín splatnosti byl 30. června.

„Pokud není poplatek za odpady zaplacen včas nebo ve správné výši, správce poplatku může stanovit zvýšení poplatku, a to až do výše dvojnásobku nezaplacené částky poplatku," upozorňuje Radovan Daněk s tím, že výše poplatku v letošním roce je stejná jako v uplynulých letech - 804 korun na osobu, případně na nemovitost podléhající poplatku.

Jihlavané, kteří splní podmínky „Motivačního programu“, dostanou stokorunovou slevu. „Vlastníkům stavby pro rodinnou rekreaci, kteří mají současně pobyt v Jihlavě, je poskytována úleva na poplatku ve výši 75%. Více informací o úlevách a osvobozeních od poplatku lze nalézt na webu města," dodává Daněk. 

Číslo účtu pro platbu poplatku za odpad je 50016-1466072369/0800. Ke správné identifikaci platby je třeba vždy uvést variabilní symbol, který je každému poplatníkovi přidělen správcem poplatku při přihlášení.

Poplatek za odpad platí všechny fyzické osoby, které jsou přihlášeny k pobytu v Jihlavě (tedy občané ČR i cizí státní příslušníci), a dále všichni vlastníci bytů, rodinných domů nebo staveb pro rodinnou rekreaci, ve kterých není přihlášena k pobytu žádná fyzická osoba a které jsou umístěny na území Jihlavy.

Poplatek za svoz odpadů v Jihlavě ze uhradit:

  • prostřednictvím Portálu občana,
  • bezhotovostním převodem z účtu vedeného u poskytovatele platebních služeb na příslušný účet správce místního poplatku,
  • prostřednictvím poskytovatele platebních služeb nebo poštovním poukazem na účet správce místního poplatku,
  • na pokladně magistrátu,
  • na pracovišti správce poplatku (pouze bezhotovostní platby kartou).

„Správce poplatku již zasílá informace s platebními údaji včetně příslušného variabilního symbolu pro úhradu poplatku výlučně e-mailem," dodává mluvčí Jihlavy. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Ježkovy oči

Štítky odpad, poplatek, splatnost, termín, popelnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavané, máte už zaplacené popelnice? Město eviduje skoro 17 tisíc neuhrazených částek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.