Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Sečení v Jihlavě pokračuje. Kvůli údržbě zeleně budou uzavřené oba hradební parkány

V krajském městě Vysočiny nyní probíhá první letošní fáze údržby zeleně. Výjimkou nejsou ani hradby, kde bude na začátku příštího týdne omezená otvírací doba.

Konkrétně to bude v pondělí 6. května a v úterý 7. května. Tady bude údržba zeleně probíhat v čase od 6 do 14 hodin. „Odpoledne budou parkány otevřené až do běžných 22 hodin," ujistila Aneta Hrdličková z jihlavského tiskového oddělení. 

Dodala, že v daný čas budou kvůli sečení uzavřeny oba hradební parkány. „Jedná se o vyhlídkové cesty podél hradeb, které ústí na křižovatce Znojemské a Hradební ulice pod dolním Masarykovým náměstím. Jedna cesta vede ze zmíněné křižovatky směrem k ulici Brněnské a druhá k ulici Matky Boží. Na dočasné uzavření budou upozorňovat i cedule na vstupních branách. Děkujeme za pochopení," dodala Hrdličková. 

Loňské problémy se sečením 

Jihlavané si v loňském roce hodně stěžovali na vysokou neposekanou trávu na různých místech krajského města. V tomto roce to vypadá, že podobný scénář nehrozí. Vedení města se poučilo a na základě výběrového řízení rozdělilo práci více zhotovitelům. Podle informací z konce března je zatím posečená zhruba třetina města.

Komplikace se sečením jako loni? Kdepak, letos jde vše podle plánu, posekaná je už třetina Jihlavy

Zatímco loni si Jihlavané mohutně stěžovali na vysokou neposekanou trávu na různých místech krajského města, letos, zdá se, podobný scénář nehrozí. Vedení města se poučilo a na základě výběrového řízení rozdělilo práci více zhotovitelům. Jim jde...

„Po loňských problémech jsme tomu věnovali hodně času a ten celý režim se změnil,“ uvedl před pár dny primátor Jihlavy Petr Ryška.Soutěžili jsme osm oblastí na dva roky plus další dvě speciální oblasti, což jsou dětská hřiště a příkopy,“ doplnil.

Letošní úprava zeleně začala v polovině dubna v centru. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky hradby, parkán, provoz, údržba, zeleň, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sečení v Jihlavě pokračuje. Kvůli údržbě zeleně budou uzavřené oba hradební parkány | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.