Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

ANKETA: V Jihlavě vznikají vylepšená kontejnerová stání. Radnice na ně letos vyčlenila více než 4,5 milionu korun

Pokud jste v posledních dnech procházeli nebo projížděli po jihlavské Žižkově ulici nebo třeba sídlištěm U Hřbitova, pak vás možná zaujala oplocená stavba - vydlážděná plocha se železnou konstrukcí, na níž pracují dělníci. Zjišťovali jsme, co zde město staví a třeba i to, na kolik tato pro mnohé možná záhadná, stavba městskou kasu vyjde.

„Vypadá to zvláštně, denně kolem toho chodím se psem. Všude jsou teď kola, tady ty tyčky by mohly být nějaké stojany? Nevím, nechám se překvapit, co se z toho vyklube,“ pousmál se senior Václav Chalupa, kterého jsme zachytili během pořizování fotek v lokalitě naproti takzvanému Krystalu.

Nově vznikající stání na sídlišti U Hřbitova 

S dotazem jsme se obrátili na mluvčího jihlavské radnice Radovana Daňka, ten naší redakci sdělil, že stavba souvisí s umístěním kontejnerů na odpad. „Jedná se o zhotovení zpevněných stanovišť kontejnerů na odpad,“ říká Radovan Daněk.

Kde všude? 

Zmíněná dvě místa poblíž jihlavského Krystalu, tedy v ulici Sukova a U Hřbitova, nejsou jediná, kde ještě během podzimu vyrostou tato zpevněná stanoviště. Mluvčí Jihlavy Daněk vyjmenoval další lokality, kde budou vybudována nová vydlážděná stanoviště na odpad. „Kromě ulice Sukova 4 a U Hřbitova 48 jde o ulici Sluneční, Kollárova, Telečská, Brtnická, Březinovy sady 9, U Koželuhů, Plukovníka Švece a Resslova Sokolovská. Dále v Herolticích, zde půjde o dvě kontejnerová stání, v Hruškových Dvorech, Popicích, na adrese Červené domky 48 a Heroltice 21,“ jmenuje dále mluvčí Daněk.

Je dobře, že radnice v Jihlavě vylepšuje kontejnerová stání?

Celkem hlasovalo166 čtenářů

Vedení města se snaží každý rok vybudovat buď nové nebo opravit část stávajících stání pro kontejnery, která jsou již nevyhovující. Podněty na jihlavskou radnici chodí buď od občanů, nebo od státní či městské policie, případně přímo od popelářů či město vychází z vlastních zkušeností.

„Náklady na realizaci všech výše uvedených stanovišť jsou téměř 4,5 milionu korun bez DPH. Stavební práce byly zahájeny v březnu 2023 s termínem dokončení do konce listopadu 2023,“ shrnul závěrem mluvčí Daněk.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky kontejner, popelnice, stání, odpad, město, radnice, anketa, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: V Jihlavě vznikají vylepšená kontejnerová stání. Radnice na ně letos vyčlenila více než 4,5 milionu korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.