Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V pláštěnce nebo s deštníkem. Letošní deštivý Běh městem šťastných lásek přinesl skoro 400 tisíc korun

Téměř 900 lidí se zúčastnilo sedmého ročníku benefičního Běhu městem šťastných lásek, který se konal v královském městě Vysočiny – v Telči. Výtěžek z akce, která se koná vždy na přelomu července a září, činil letos 384 400 korun. Peníze poputují, jako každý rok, místní organizaci Sdílení.

Lidé, kteří se běhu zúčastnili, si mohli vybrat, zda chtějí projít či proběhnout jeden či tříkilometrovou trasu. Ta se dala absolvovat chůzí, během, s kočárkem či ji pojmout jako procházku se psem.

Trasu letošního Běhu městem šťastných lásek absolvovalo dohromady 865 lidí.

Perníková medaile 

„Akci už tradičně patří přelom července a srpna, kdy je součástí náměstí Zachariáše z Hradce startovní brána a stánek, v němž probíhají registrace. Letos se v něm od 30. července do 5. srpna vystřídalo 18 dobrovolníků. Na všechny účastníky čekal zvoneček oblíbený hlavně dětmi, který signalizoval začátek jejich cesty i úspěšné dokončení,“ uvedla Eva Švecová, vedoucí fundraisingu Sdílení.

K telčskému běhu patří i sladká odměna – nazdobená perníková medaile. Tu i letos pro Sdílení vytvořily perníkářky ze Studnických perníčků a Marie Tomášová z Telče. „Bez perníkových medailí si už náš běh nedokážeme představit. Překrásně nazdobený perník udělá v cíli radost nejen dětem. Perníkářkám za to patří veliké srdečné poděkování. Stejně jako ostatní dobrovolníci vše dělají bez nároku na odměnu. Dobrovolníci nám pomáhají s roznosem letáčků před akcí, stužkují medaile, staví bránu a celý týden se starají o bezproblémový chod akce na našem stánku, kde probíhají registrace. Jejich pomoc je nedocenitelná a moc si jí vážíme,“ dodává Eva Švecová.

Změny v průběhu času

Běh v Telči prošel postupnou změnou, protože první tři ročníky byl pouze jednodenní. Od roku 2020 se roztáhl do sedmi dnů, mohl tak probíhat i během „covidových“ ročníků. A protože si své oblíbence našel jak hromadný start, tak možnost vyběhnout během celého týdne, letošní ročník dopřál zájemcům obojí. „V neděli 30. července společně odstartovala akci stovka běžců a další se přidali v následujících dnech,“ popsala Eva Švecová.

Letošnímu ročníku příliš nepřálo počasí, to však účastníky neodradilo, i když běžci museli opakovaně čelit dešti. Na trase tak byli k vidění účastníci s deštníkem či pláštěnkou. Většina běžců si ale vybrala příjemnější počasí, a nejvíce živo tak bylo u startovní brány v pátek.

„Zase to stálo za to." 

„Velký počet těch, kteří se nás rozhodli podpořit, nás příjemně překvapil. Původně jsme se obávali malé účasti, ale lidé nás přesvědčili o tom, že je pro ně důležité, jak se v našem okolí pečuje o staré, vážně nemocné a umírající v jejich domácím prostředí. Právě benefiční akce jsou naším důležitým zdrojem příjmů. Organizace takovéto akce není jednoduchá, ale když pak vidíte přicházet na náměstí skupinky nadšených běžců a chodců nebo během dne vyjdete ze Sdílení a pokaždé někdo probíhá kolem v oranžovém tričku, řeknete si, že to zase za to stálo! Z celého srdce všem děkujeme,“ je vděčná Eva Švecová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sdílení, o.p.s.

Štítky běh, benefice, podpora, organizace, Sdílení, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Takové akce by zasloužily informovat předem na hlavní stránce, s plánkem trasy. Tak příště. A o důvodech dnešního stavu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde na drbna.cz

Středa, 9. srpna 2023, 21:03Odpovědět

V pláštěnce nebo s deštníkem. Letošní deštivý Běh městem šťastných lásek přinesl skoro 400 tisíc korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.