Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Vstupné na venkovní koupaliště na Vysočině podraží. Připlatíme si v Jihlavě, Lukách nad Jihlavou i Třešti

Pomalu, ale jistě se blíží sezona letních koupališť. Některá se otevřou již tento týden, to v Lukách nad Jihlavou už je dokonce v provozu. To, co návštěvníky asi moc nepotěší, je zvýšení vstupného. K tomu musel přistoupit třeba i největší aquapark na Vysočině – jihlavský Vodní ráj.

Tam zahájí koupací sezonu příští sobotu. Už v polovině března zde začala nutná údržba. Práce musely být hlavně kvůli dešti několikrát přerušené. „Zejména výměna dlažby a obkladů se vůbec nemohla realizovat. Nejzásadnější opravou při přípravě areálu venkovní části Vodního ráje prošel rekreační bazén o objemu 1622 m3. Po 22 letech jeho provozu bylo potřeba opravit zejména dno bazénové vany. Z jeho  celkové plochy 1300 m2 bylo vyměněno 500 m2 keramické dlažby. Dále se spravily přelivové hrany a částečně i stěny bazénových van. Drobné úpravy bylo nutné provést i na objektu letních šaten,“ jmenuje Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihkavy (SMJ), které bazén provozují. Dodal, že údržba neminula ani strojovnu. Celkové náklady na přípravu venkovní části aquaparku vyšly zhruba na 1,5 milionu korun.

Pokud se lidé rozhodnou Vodní ráj, který má před sebou již 23. sezonu, navštívit, pak budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. „Kvůli narůstajícím cenám za energie a další služby jsme museli zvýšit o 10 procent vstupné pro návštěvníky. Nyní bude stát celodenní vstupné pro dospělé 175 korun a děti do 140 cm zaplatí 110 korun. Návštěvníci mohou využít i zvýhodněné vstupné,“ doplnil za SMJ mluvčí Málek.

Růst cen elektřiny 

Lidé, kteří se již chtějí koupat ve veřejném bazénu, mohou navštívit koupaliště v Lukách nad Jihlavou. Tam byla sezona zahájena již 1. června. „Je fakt, že jak pršelo, tak jsme měli ten týden zavřeno, ale teď už máme zase otevřeno," řekla místostarostka Jana Zelníčková (bezpartijní). Také v Lukách si lidé za vstupné mírně připlatí, dospělí za celý den zaplatí 90 korun, což je o pět korun víc než v loňské sezoně.

Některá koupaliště v kraji otevřou do konce tohoto týdne, koupaliště v Moravských Budějovicích zahájí sezonu ve čtvrtek. Celodenní vstupenka bude stát dospělé návštěvníky 150 korun, o 30 korun víc než vloni. „Hlavním důvodem je růst ceny elektřiny,“ řekla Miroslava Bendová, ředitelka příspěvkové organizace města Zikos.

Za vstupenku si v nadcházející sezoně připlatí i návštěvníci přírodního koupaliště Malvíny v Třešti. Starosta Vladislav Hynk uvedl, že se otevře již tuto sobotu 17. června. Cena celodenní vstupenky pro dospělé se tam zvýší ze 70 na 90 korun. Předškolní děti v doprovodu dospělých mají dál vstup zdarma.

Na 23. červen ohlásili na webu zahájení nové letní sezony provozovatelé koupališť ve Velkém Meziříčí, Humpolci a Havlíčkově Brodě.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Koupaliště Luka nad Jihlavou

Štítky koupaliště, sezona, léto, návštěvník, vstupné, energie, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Toscana

A nezapomněli namalovat ještě modrý čáry u vodního ráje? To by taky sypalo. O kolik zdražilo v Humpolci a Pelhřimově? Tady zdraží všechno. I kdyby měli vyměnit štětku na záchodě. To je ČR. Jeďte radějii k moři. Tam se ceny nezvyšují, protože si zákazníků váží. Když budou měnit dlaždičky v bazénu, tak to určitě zákazníkům nenapočítají. Opravy jdou ze zisku a provozní náklady se odečítají. Ještě by mně zajímalo, jestli magistrátní úředníci budou mít vstupy i s rodinkami zdarma stejně jako parkoviště ve středu města u magistrátu zatímco ostatní zaměstnanci musí nechat auta za městem

Pátek, 16. června 2023, 10:19Odpovědět

Vstupné na venkovní koupaliště na Vysočině podraží. Připlatíme si v Jihlavě, Lukách nad Jihlavou i Třešti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.