Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Prezidentský pár zavítal na Vysočinu. Většinu dne stráví v Jihlavě, potká se i s veřejností

, aktualizováno 25. května 2023, 12:48

Kraj Vysočina ode dneška do zítra hostí prezidentský pár. Petr Pavel s manželkou Evou svou návštěvu Vysočiny zahájili dnes ráno v Pelhřimově, kde zavítali do základní školy v Komenského ulici. Zbytek dnešního dne stráví v krajské Jihlavě. Nejprve měli zastávku na krajském úřadě, poté se odpoledne přesunou do relaxačně - sportovního centra Český mlýn. Zde se manželé Pavlovi potkají také s veřejností. V pátek má prezidentský pár program v Jemnici, Kožichovicích a Hrotovicích na Třebíčsku.

Dvoudenní návštěvou Vysočiny ho provází hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek. Během ranní návštěvy Pelhřimova hlava státu navštívila základní školu, kam dochází děti se speciálními potřebami vzdělávání. „Prezident slíbil, že bude spojovat všechny vrstvy naší společnosti a návštěva základní školy dokazuje, že kvalitní vzdělání musí být dostupné pro všechny, nehledě na jejich potřeby,” řekl krajský radní pro oblast školství Jan Břížďala (Piráti).

Cesta prezidentského páru z Pelhřimova pokračovala do krajského města. Ve dvoře krajského úřadu na jeho příjezd čekalo několik desítek lidí, převážně šlo o zaměstnance úřadu. Po vstupu do budovy úřadu manželům Pavlovým příznivci zatleskali.

V sídle Kraje Vysočina proběhlo setkání se zástupci krajské rady, starosty bývalých okresních měst, rektorem a prorektorem Vysoké školy polytechnické Jihlava a zástupci podnikatelského sektoru. „Velmi si vážím zejména zájmu pana prezidenta o problematiku hlubinného úložiště radioaktivních odpadů,“ vyzdvihla Hana Hajnová (Piráti), náměstkyně hejtmana pro oblast regionálního rozvoje.

Po 13. hodině Pavlovi dorazí do sportovně-relaxačního areálu Český mlýn, pozdravit je může přijít široká veřejnost. Na prezidentský pár čeká nejprve prohlídka areálu, poté běh a elektronická biatlonová střelnice. 

Večer v Horáckém divadle 

Petr Pavel s manželkou Evou se na úřadě zúčastnil setkání s krajskou radou a zastupiteli. Dnes večer bude Petr Pavel čestným hostem galavečera udílení záslužných medailí složkám integrovaného záchranného systému. Ten se bude konat v Horáckém divadle. 

Páteční program 

V pátek navštíví prezident Jemnici, odkud se přesune do Hrotovic, kde je místní zemědělské družstvo ukázkovým příkladem fungující spolupráce s obcí. „Volba hrotovického družstva měla hned několik důvodů. Ideálně tady využívají odpadní teplo pro vytápění hned několika nejen svých objektů, vyhlášený je jejich odchov sumečků afrických, družstvo navíc příkladně hospodaří s vodou a vlastní technologické know-how bioplynové stanice,“ řekl již dříve hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Prezidentský pár na návštěvě Vysočiny

Čtvrtek, 25. května 2023, 11:20

Prezidentský pár na návštěvě Vysočiny
Prezidentský pár na návštěvě Vysočiny

Svoji cestu po Vysočině zakončí prezidentský pár v Kožichovicích na Třebíčsku, kde zavítá na místní farmu. 

Dvoudenní návštěva nového prezidenta České republiky na Vysočině bude prolnuta i drobnostmi, které ji ozvláštní. „Věřím, že prezidentský pár potěší například pozvání k degustaci speciálního menu, které připravili a servírují žáci jihlavské střední školy. Jde o Kristýnu Kratzmannovou a Erika Mareše. Reprezentovali Českou republiku na mezinárodní soutěži Trophée Mille ve Francii. Další šikovní lidé nejen ze škol budou autory rukodělných dárků, které pro prezidentský pár připravujeme,“ doplňuje hejtman kraje.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky prezident, návštěva, Petr Pavel, Eva Pavlová, Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Prezidentský pár zavítal na Vysočinu. Většinu dne stráví v Jihlavě, potká se i s veřejností | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.