Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jaké počasí čekat v tomto týdnu? Počítejme s mírným ochlazením, přeháňkami a bouřkami

Ještě dnes musíme počítat s tropickými teplotami, už zítra by se ale mělo, podle dnešní předpovědi meteorologů, mírně ochladit. Tento týden by se tak teploty měly pohybovat maximálně kolem 30 stupňů Celsia. Dnes v noci se místy mohou objevit bouřky.

Zítra se připravme na přeháňky, ty se v další dny vyskytnou jen ojediněle. Jak dále vyplývá z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), další bouřky by mohly přijít v závěru pracovního týdne. 

„Nový týden začneme slunečným, ale také horkým pondělkem," uvedli meteorologové na Facebooku. Od dnešních 11 hodin do 20 hodin platí výstraha před vysokými teplotami, maxima by dnes mohla dosáhnout až na 35 stupňů Celsia. Večer se podle ČHMÚ začne od západu zatahovat a později se přidají i přeháňky nebo bouřky. „Srážky budou postupovat v noci na úterý přes Čechy na Moravu a do Slezska. Noc na úterý bude také velmi teplá, teplota se udrží mezi 20 a 16 stupni Celsia," uvedli meteorologové.

Zítřejší teploty by se měly pohybovat mezi 24 a 28 stupni Celsia, na většině území by mělo pršet. Podobné teploty naměříme také ve středu a ve čtvrtek. Obloha se znovu zatáhne v pátek, kdy meteorologové očekávají občasný déšť, přeháňky nebo bouřky.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky počasí, týden, předpověď, léto, teplota, bouřka, meteorologové, Vysočina, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Facebook, Česko, Morava, Slezsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaké počasí čekat v tomto týdnu? Počítejme s mírným ochlazením, přeháňkami a bouřkami | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.