Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Rodině v Třešti při pondělním požáru shořel byt. Nyní jim má pomoci veřejná sbírka

Na pondělí 10. října dlouho nezapomene čtyřčlenná rodina bydlící v Třešti. Po 22. hodině v domě, kde rodina bydlela, vypukl požár. Rodina tak během pár minut přišla o všechno. Z jejich podkrovního bytu nic nezbylo.

Starosta Třeště Vladislav Hynk se k celé události postavil čelem, rodině nabídl náhradní ubytování do doby, než se vyřeší jejich nastalá situace. To však není vše. Město Třešť nyní vyhlásilo veřejnou finanční sbírku, jejíž výtěžek bude použit na úhradu škod způsobených požárem a na odstraňování jeho následků. Vybrané peníze pomohou zasažené rodině, ostatním nájemníkům a zároveň poputují na opravy a vybavení budovy. „Ukončení sbírky je plánováno do 31.3.2017,“ upřesnil starosta Třeště Vladislav Hynk.

„Myslím si, že pomoci v této situaci je samozřejmostí. Výtěžek sbírky půjde primárně postižené rodině i ostatním nájemníkům, kteří přišli při požáru a následném hašení o spoustu osobních věcí a vybavení. Samozřejmě, že poškozeným je i majitel nemovitosti – Město Třešť, které musí v co nejkratší době zbudovat nový krov, střechu, obnovit vytápění a zrekonstruovat byt i ostatní prostory. Osobně jsem rád, že jsem se setkal se spoustou nabídek pomoci v této těžké chvíli,“ řekl k zahájení sbírky starosta Hynk.

ČTĚTE TAKÉ: Požár v Třešti zanechal škodu téměř tři miliony korun. Rodina přišla o střechu nad hlavou 

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 2,8 milionu korun. Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. Přičina požáru je předmětem vyšetřování.

Do veřejné sbírky mohou lidé přispívat bezhotovostně na speciálně zřízený bankovní účet č. 4359980349/0800. Kdo chce přispět v hotovosti, může využít pobočku České spořitelny v Třešti, kde nebudou v tomto případě účtovány žádné bankovní poplatky.

Foto www.pozary.cz

Štítky Třešť, požár, rodina, Česká spořitelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodině v Třešti při pondělním požáru shořel byt. Nyní jim má pomoci veřejná sbírka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.