Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Město Telč během tohoto roku navštěvuje více turistů, pomohlo počasí i zajímavé akce

Město Telč s památkami zapsanými v seznamu UNESCO letos vyhledává víc turistů. Informačním centrem zatím prošlo 58 500 lidí, což je jen o 1500 méně než za celý minulý rok. Jak novinářům řekl starosta Roman Fabeš, kvůli bezpečnostní situaci ve světě asi lidé méně vyjížděli za hranice. Pomohlo zřejmě i počasí, které víc než ke koupání lákalo k návštěvě památek, a také řada akcí konaných v Telči.

„Letošní rok bude asi rekordní,“ řekl Fabeš k návštěvnosti města. V městském informačním centru se zastavuje jen část turistů. Oživení však zaznamenaly i vyhledávané cíle, jako zámek a podzemí. Kastelán Bohumil Norek ČTK řekl, že v porovnání s minulým rokem je návštěvnost zámku zatím vyšší zhruba o desetinu. Významné místo v letním kulturním programu města měl tradičně festival Prázdniny v Telči.

V příštím měsíci se Telč připojí ke Dnům evropského kulturního dědictví, program s koncerty se bude odehrávat od středy 7. září do soboty 10. září.  První akcí bude středeční otevření výstavy kreseb posluchačů výtvarného ateliéru ČVUT Praha ve vstupní síni radnice. V sobotu pak bude bezplatně přístupná řada objektů, mezi nimi galerie Hasičský dům, kostely a věž svatého Ducha.

Druhou zářijovou sobotu se zájemci mohou rovněž zúčastnit charitativní cyklojízdy Na kole dětem Vysočinou s Josefem Zimovčákem. „Má za účel pomoci dětem na dětském oddělení nemocnice v Jihlavě a částečně i nadaci pana Zimovčáka, která pomáhá nemocným a postiženým dětem,“ uvedl Fabeš. 

Svatováclavské slavnosti s příjezdem světce a jeho družiny se na telčském náměstí Zachariáše z Hradce uskuteční 24. září.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky Telč, Roman Fabeš, Světové dědictví UNESCO, České vysoké učení technické v Praze, Lékárenský komplex Jihlava, turistické centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Telč během tohoto roku navštěvuje více turistů, pomohlo počasí i zajímavé akce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.