Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V jihlavské nemocnici se opravuje srdce kuchyně. Počet obědů je teď na polovině

V jihlavské nemocnici se již od prosince 2019 opravuje zázemí pro kuchaře. To nyní prochází zásadní proměnou. Opravy by měly skončit zhruba za rok. Kuchaři budou nejenom nově nejenom schopni vařit více jídel, ale nabídnou i větší komfort ve výběru.

Zázemí kuchyně podle provozně technického náměstka Alexandra Filipa dosluhovalo už několik let. „Oprava byla nutná. Díky rekonstrukci se nejenom zvýší možný počet připravených jídel ze zhruba 1 500 na téměř 2 000, ale především kuchaři dostanou nové gastro vybavení. Změna bude patrná i pro strávníky, které čeká větší komfort výběru jídla.“

Aktuálně prochází opravami samotné srdce kuchyně, tedy místo, kde se jídlo přímo připravuje. „V nadsázce říkáme, že teď se vaří v kuchyni pro panenky,“ říká Alexander Filip.

Personál totiž aktuálně vaří na malém provizorním prostoru a ten hlavní se opravuje. Aktuální covidová situace přišla kuchyni asi jako jedinému místu vhod. „Běžně vaříme průměrně kolem 1600 jídel, teď jsme na polovině. Vzhledem k podmínkám, ve kterých se vaří, jsme rádi, že počet jídel takto klesl,“ dodává Alexander Filip.

Opravy stravovacího provozu Nemocnice Jihlava by měly skončit zhruba za rok a vyjdou na 293 milionů korun bez DPH. „Z toho 80 milionů připadne na pořízení kompletně nových gastrotechnologií. Opravy financuje ze svého rozpočtu Kraj Vysočina,“ dodává Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky nemocnice, Jihlava, oprava, kuchyně, jídelna, rekonstrukce, Lékárenský komplex Jihlava, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské nemocnici se opravuje srdce kuchyně. Počet obědů je teď na polovině | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.