Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Andrea z Jihlavy prodělala rakovinu prsu. Svůj životní příběh svěří lidem na besedě

Je to dva a půl roku, co se čtyřiatřicetiletá Andrea z Jihlavy, maminka malého Filípka, dozvěděla, že má rakovinu prsu. Pro Andreu jakožto pro samoživitelku to byla velká rána. Lékař jí ihned nařídil operaci a několik sérií chemoterapie. Léčbu ale komplikovala vrozená srdeční vada, s níž se potýká, a která s sebou nese i poruchu krevní srážlivosti.

V době diagnózy navíc čerstvě prodělala mozkovou mrtvici. I proto lékaři raději rozhodli, že její léčba bude probíhat v pražské Všeobecné fakultní nemocnici, vzdálené 175 kilometrů od jejího domova. Po absolvování chemoterapie ji čekala další operace a také dlouhodobá hormonální léčba.

Nejhorší bylo pro Andreu odloučení od Filípka. Před synem svou nemoc netajila, naopak, sám pomáhal mamince, jak mohl. Při nevolnostech donesl léky, uklízel si pokojíček, pomáhal nosit těžší věci. „Dokonce mi i oholil hlavu, když mi začaly vypadávat vlasy a vybírali jsme spolu šátek. Jaký myslíte, že vybral? No samozřejmě pirátský,“ vypráví s úsměvem Andrea Chaloupková z Jihlavy.

VIDEO: Syn mi oholil hlavu a společně jsme vybrali pirátský šátek, říká onkologicky nemocná Andrea z Jihlavy

Je to dva roky, co se třiatřicetiletá Andrea z Jihlavy, maminka pětiletého Filípka, dozvěděla, že má rakovinu prsu. Pro Andreu jakožto pro samoživitelku to byla velká rána. Lékař jí ihned nařídil operaci a několik sérií chemoterapie. Léčbu ale...

Svou nemoc bývalá modelka  z Jihlavy netají ani před veřejností. Svůj příběh poví lidem na besedě, která se uskuteční ve středu 4. března v 15 hodin ve velké zasedací místnosti jihlavské nemocnice.

„Přijďte si vyslechnout příběh, popovídat si, zkuste chvíli myslet na sebe a prevenci. Vstup je zdarma, místa na besedu nerezervujeme,“ sdělila k setkání s modelkou Andreou Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Ohodnoť článek

Štítky rakovina, Andrea Chaloupková, beseda, nemocnice, veřejnost, zdraví, Jihlava, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, Lékárenský komplex Jihlava, rakovina prsu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Andrea z Jihlavy prodělala rakovinu prsu. Svůj životní příběh svěří lidem na besedě | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.