Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VOLBY 2022: Do Jihlavy chceme vrátit cit pro věci a selský rozum, říká lídryně hnutí Jihlava srdcem Marta Nagyová

Již za měsíc naši zemi čekají komunální volby. Redakce Jihlavské Drbny chce svým čtenářům postupně představit jednotlivé lídry kandidátek v Jihlavě, kde budou voliči moci vybírat z celkem dvanácti kandidujících subjektů. Dnes si můžete přečíst vizitku Marty Nagyové, lídryně nového hnutí Jihlava srdcem.

Profil lídryně

Sedmapadesátiletá Marta Nagyová se narodila v Šumperku, v Jihlavě bydlí od roku 1986. V 80. letech pracovala v SBD Rozkvět jako správce budov, pak následovala technická zaměstnání ve stavebních firmách a na konci 90. let se začala věnovat obchodu. V současné době je majitelkou firmy Realitas Partner, s.r.o., která v Jihlavě působí od roku 2010 a věnuje se obchodu s nemovitostmi v ČR a také v zahraničí. Několik let byla členkou osadního výboru v Popicích. Marta Nagyová má dceru a již je i babičkou dvou vnuků. 

Programové priority

Nově vzniklé politické uskupení Jihlava srdcem chce vrátit do komunální politiky cit pro věci a zdravý „selský rozum“. „To jsou podle nás základní předpoklady pro správné řízení města v duchu potřeb a požadavků občanů. Z našeho programu je zásadní zachování dobrého hospodaření a směřování investic do věcí, které jsou důležité pro život většiny obyvatel města, nikoliv pouze pro úzkou zájmovou skupinu. Další prioritou je čistota a bezpečnost v centru města, opravy chodníků a silnic a podpora bytové výstavby," sdělila redakci Drbny kandidátka na primátorku Jihlavy Marta Nagyová. Členové nového uskupení by se po případném zvolení rádi zasadili o vybudování nových parkovacích míst, zmiňují i parkovací dům. „Dále bychom rádi investovali do dětských hřišť a sportovišť, podporovali kulturu a spolkovou činnost," dodává Nagyová. 

Celý program hnutí Jihlava srdcem najdete ZDE

Hodnocení dosluhujícího zastupitelstva

Marta Nagyová na dotaz redakce Drbny zhodnotila práci dosluhujícího zastupitelstva. Oceňuje to, že současné vedení radnice vsadilo na technologie a kulturu a tam také napřímilo svoji pozornost. „Úřad mnohem lépe než v minulosti komunikuje prostřednictvím sociálních sítí s veřejností. Nastavil si technologické formáty včetně on-line přenosů, které se podle našeho názoru osvědčily. Registrujeme plánovanou výstavbu družstevního bydlení a kulturní oživení náměstí, a na to lze navázat. Relativně dobře funguje grantový systém v oblasti kultury a obecně podpora kulturních činností a akcí ve městě," pochvaluje Nagyová. 

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Jihlavě budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů. 

Zároveň ale upozornila na několik bodů, které se tolik nepovedly. Podle ní nejde o slepou kritiku ze strany hnutí Jihlava srdcem, ale jde převážně o postřehy občanů, které kandidáti hnutí nashromáždili a se kterými se ztotožňují. „Vedení města nevidí skutečné potřeby obyvatel. Radnice se zabývá kulturou, nikoliv ekonomikou, sází na dotace a u investic neřeší provozní náklady. Centrum města není ve chvályhodném stavu, nepořádek, ztráta bezpečí, okupování ulic problematickými skupinami občanů. Město investuje do nesmyslů za 800 tisíc typu „naházené trámy“ jako forma dětského hřiště v Brněnské ulici. „Brána Jihlavy“ neplní svoji funkci a je to bezedná díra na peníze. Primátorka jako by poslední půlrok neexistovala a problémy města šly mimo ni," přidává kritický pohled Marta Nagyová. 

Volební výsledek, vzkaz čtenářům

Marta Nagyová uvedla, že pro politické uskupení Jihlava srdcem bude volebním úspěchem zisk 11 procent a čtyř mandátů v jihlavském zastupitelstvu.

Lídryně Marta Nagyová má několik slov i pro čtenáře Jihlavské Drbny. „Neztrácejte v této těžké době naději a optimismus. Mějte na paměti, že společnost a politiku tvoří pouze lidé se všemi svými dobrými i špatnými vlastnostmi. Nezapomínejte ale, že politici jsou tady především proto, aby lidem sloužili a činili vše s nejlepším svědomím a vědomím ve prospěch svého města. Nedejte na sliby jednotlivých kandidátů, ale dívejte se, jak žijí a pracují, co za nimi skutečně je a co v životě dokázali. Volte ty, co nezapomněli cítit srdcem a myslet hlavou. Stačí jedna půlhodinka vašeho času, abyste přišli k volbám a přispěli k lepšímu a příjemnějšímu životu v Jihlavě."

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihlava srdcem (redakčně upraveno

Štítky volby, komunální, zastupitelstvo, primátor, kandidát, profil, lídr, Marta Nagyová, Jihlava srdcem, Jihlava, Drbna.cz, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, kultura, Česko, Šumperk, Popice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Andrej Nagy

Paní Nagyová ve svém životopisu zapomněla zmínit, že byla zaměstnána u firmy AUTO DOBROVOLNÝ, kde zanechala „nezapomenutelnou“ stopu a byla odejita s ostudou.
Je škoda, že toto ve své prezentaci paní Nagyová nezmínila. Nebo snad záměrně na několik let u AUTO DOBROVOLNÝ zapomněla?
Za Auto Dobrovolný – bývalí kolegové, kteří nezapomínají

Středa, 24. srpna 2022, 11:31Odpovědět

VOLBY 2022: Do Jihlavy chceme vrátit cit pro věci a selský rozum, říká lídryně hnutí Jihlava srdcem Marta Nagyová | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.