Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jihlava má novou zastupitelku a radního. Chtěl bych posílit digitalizaci úřadu, říká Jiří Antonů

Jihlavští zastupitelé na úterním zasedání přivítali novou zastupitelku Miroslavu Berkovou (Fórum Jihlava) a zároveň i nového radního Jiřího Antonů (Fórum Jihlava). Nahradili bývalého zastupitele a radního Libora Kuchyňu, který rezignoval na začátku tohoto roku.

Zastupitelka Miroslava Berková

Miroslava Berková je členkou občanské komise a v této aktivitě, díky které je v těsné blízkosti se samotnými Jihlavany, by podle svých slov ráda i nadále pokračovala. „Za jejího působení se prosadilo několik změn, například se začaly jubilantům zasílat avíza návštěv s dárkovými koši, které obdrží každý Jihlavan od města po dosažení 90 let," jmenuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.  Miroslava Berková pracuje jako vedoucí prodavačka v jedné z prodejen v obchodním domě Prior Jihlava.

Radní města Jihlavy Jiří Antonů

Jiří Antonů, ač se narodil v Třebíči, celý život prožil v Jihlavě. Je absolventem jihlavského gymnázia, následně pokračoval dva roky ve studiu na ČVUT – obor automatizované systémy řízení v investiční výstavbě. Po studiích pracoval čtyři roky jako přípravář ve stavební firmě, aby se nakonec vydal na cestu IT specialisty. Skoro 30 let pracoval v České spořitelně jako specialista IT coby podpora zaměstnanců ve všech oblastech IT. Nyní pracuje už třetím rokem jako správce přístupových systémů pro firmu Bosch Diesel v Jihlavě.

Libor Kuchyňa složil i mandát městského zastupitele. Fórum Jihlava už reálně neexistuje, říká

Jihlavský zastupitel Libor Kuchyňa týden poté, co oznámil svůj konec v Radě města Jihlava, rezignuje také na svůj post v zastupitelstvu. Svůj krok připisuje zejména problémům v mateřském Fóru Jihlava, za které byl zvolen.

Letos na podzim oslaví se svou ženou stříbrnou svatbu, společně vychovávají dvě děti.  Má spoustu koníčků a zájmů. Nejraději se věnuje pátrání po historii rodu Antonů, který žije po staletí na dohled od Javořice. Syn je již 13. generací tohoto rodu. Relaxem od sedavého zaměstnání není sport, ale nikdy nekončící práce na rekonstrukci rodného domku a zahrady. „Zde se pak také věnuje dalšímu koníčku, kterým je domovarnictví. Skutečné odreagování od světa výpočetní techniky," dodává mluvčí Daněk. 

Jiří Antonů byl místopředsedou dozorčí rady Dopravního podniku města Jihlavy, členem kontrolního výboru města a rovněž členem finančního výboru Kraje Vysočina. Byl hodnotitelem v grantových komisích za oblast IT v Kraji Vysočina, ale také u některých dotačních projektů EU.

Koaliční program se nám daří prosazovat, nesouhlasí Fórum Jihlava s důvody Kuchyňovy rezignace

Už o tom bylo napsáno hodně, přesto se zastupitelský klub Fóra Jihlava ještě dodatečně vyjádřil k rezignaci svého člena Libora Kuchyni na post radního a zastupitele. Ve svém prohlášení Fórum znovu deklarovalo, že koalici ve vedení města se...

„V Radě města Jihlavy bych chtěl v daleko větší míře podpořit digitalizaci úřadu. Zjednodušení agend jak dovnitř úřadu, tak i zejména směrem k občanům. Svět se v poslední době i díky nešťastnému covidu mění velmi rychlým tempem. Na to je třeba reagovat," představuje Jiří Antonů svou vizi. 

Bývalý zastupitel a radní Jihlavy Libor Kuchyňa měl na starosti místní části Jihlavy, aktivně komunikoval se členy osadních výborů. Zřejmě stejně to bude mít ve své nové funkci radního i Jiří Antonů. „Půl roku před koncem volebního období se již zřejmě změny kompetencí nebudou přesouvat. Za více než půlstoletí svého života si pamatuji okrajové části města, které svým charakterem připomínaly spíše venkov a veřejná doprava tam takřka nezajížděla. Nyní se již tyto okrajové části stávají mnohdy nedílnou součástí města. Potřeby obyvatel tak rostou a je potřeba na to reagovat. Ne vše se dá splnit hned, ale je třeba mít vizi a reálné plány," dodává závěrem radní Antonů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky zastupitelstvo, člen, radní, Berková, Antonů, Jihlava, Jiří Anton, Prior Jihlava, Evropská unie, České vysoké učení technické v Praze, Kraj Vysočina, Robert Bosch GmbH, Česká spořitelna, Dopravní podnik města Jihlavy, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava má novou zastupitelku a radního. Chtěl bych posílit digitalizaci úřadu, říká Jiří Antonů | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.