Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Koaliční program se nám daří prosazovat, nesouhlasí Fórum Jihlava s důvody Kuchyňovy rezignace

Už o tom bylo napsáno hodně, přesto se zastupitelský klub Fóra Jihlava ještě dodatečně vyjádřil k rezignaci svého člena Libora Kuchyni na post radního a zastupitele. Ve svém prohlášení Fórum znovu deklarovalo, že koalici ve vedení města se volební program daří plnit a zásadně tak s Kuchyňovými slovy nesouhlasí.

Zastupitel Libor Kuchyňa (Fórum Jihlava) podal nečekaně 6. ledna rezignaci na svůj post člena Rady statutárního města Jihlavy. Tento krok zdůvodnil tím, že se mu dlouhodobě nedaří prosazovat to, co je v souladu s jeho životním přesvědčením a volebními sliby. Jako neuvolněný radní také musel kombinovat svoji funkci s časově náročným civilním povoláním. Formu a obsah tohoto sdělení tvrdě zritizovali koaliční partneři v čele Davidem Bekem (ODS) a Martinem Laštovičkou (KDU-ČSL). 

O týden později Kuchyňa rezignoval také na svůj post v zastupitelstvu. Toto rozhodnutí připisuje také problémům v mateřském Fóru Jihlava, za které byl zvolen. „Problémy, kvůli kterým jsem se rozhodl skončit v Radě města, byly především problémy a nejednotnost Fóra Jihlava, které už – jak paní primátorka nedávno sama podotkla – reálně neexistuje. Svoji rezignaci považuji za nejlepší řešení,​​​​​“ řekl již dříve Libor Kuchyňa.  

Libor Kuchyňa složil i mandát městského zastupitele. Fórum Jihlava už reálně neexistuje, říká

Jihlavský zastupitel Libor Kuchyňa týden poté, co oznámil svůj konec v Radě města Jihlava, rezignuje také na svůj post v zastupitelstvu. Svůj krok připisuje zejména problémům v mateřském Fóru Jihlava, za které byl zvolen.

Tak trochu poodkryl pokličku jihlavského koaličního hrnce. „Spory mezi šesti stranami, které koalici tvoří, ale i uvnitř stran, byly víceméně řešeny za zavřenými dveřmi,“ stojí ve středu zaslaném prohlášení Fóra Jihlava, které Kuchyňovy výroky považovalo od začátku za nešťastné, „nicméně události posledních týdnů hranici zavřených dveří překročily a my jsme si tak všichni v médiích přečetli o nenaplněných vizích a nemožnosti změny, kterou jsme před volbami slibovali voličům,“ naráží hnutí na Kuchyňovy argumenty, se kterými zásadně nesouhlasí a jeho skeptický pohled nesdílí.

„Na začátku povolebního vyjednávání byla vize změnit naše město, ta vize se propsala do programu koalice, a ten program naplňujeme. Společně. Mrzí nás, že nevidí tu práci, kterou máme za sebou,“ obsahuje dále prohlášení Fóra.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlava

Štítky Libor Kuchyňa, rezignace, zastupitelstvo, Jihlava, Fórum Jihlava, koalice, David Bek, ODS, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koaliční program se nám daří prosazovat, nesouhlasí Fórum Jihlava s důvody Kuchyňovy rezignace | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.