Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Sobota 15. června 2024  |  Svátek má Vít
Bez reklam

Banjo ze starého rendlíku nebo píšťalka z mrkve. Hudební hřiště návštěvníky bavilo

Třebaže počasí nebylo úplně ideální, ozývalo se v sobotu odpoledne z Parku Gustava Mahlera řinčení, hudba a zpět. Hudební hřiště lákalo malé i velké návštěvníky.

O zahájení akce se postaral pěvecký sbor Radost pod vedením Pavla Saláka. Ten do vystoupení zapojil i diváky, kromě toho jim předvedl, jak lze písničku „zazpívat“ i bez hudby a slov.

Na Hudebním hřišti hrály prim zejména kreativní workshopy a interaktivní instalace. „Děti tak odcházely domů například s banjem z kuchyňského rendlíku nebo s píšťalkou z mrkve. Každý si tak vyzkoušel svoji kreativitu a objevoval nové hudební světy i hravost zvukového umění, “ popsala Lucie Maxová z magistrátu s tím, že zvukové vlastnosti mají i některé odpadové předměty.

VIDEO: Jihlavská ZUŠ už sto let pomáhá rozvíjet talent dětí. Výročí přijede oslavit i Čechomor

16. října 1924. Den, kdy začala na jihlavské umělecké škole výuka. Letos tedy Základní umělecká škola Jihlava (ZUŠ) slaví sto let. Jak dnes novinářům prozradila ředitelka Dana Fučíková, oslavy proběhnou ve velkém stylu.

Akce se přitom neomezovala jen na Park Gustava Mahlera. Bubenický průvod vyrazil do ulic města a nabídl tak zvukový zážitek i obyvatelům Jihlavy, kteří zůstali doma.

Program na chvíli přerušil déšť, bylo to zrovna na Karlovu a Jaromírovu pohádku. „Přesto se pohádka uskutečnila, divadlo se společně s malými diváky přesunulo do blízké kavárny Bau Bau bistro & café,“ uvedla Lucie Maxová a poděkovala za azyl.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky Park Gustava Mahlera, Hudební hřiště, banjo, píšťalka, zvuk, zpěv, pohádka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Banjo ze starého rendlíku nebo píšťalka z mrkve. Hudební hřiště návštěvníky bavilo | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.