Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlava bude i letos bez oslav sv. Martina. Organizaci město konzultovalo i s hygieniky

Rada města Jihlavy rozhodla o tom, že ani letos kvůli nepříznivé epidemiologické situaci se nebudou konat oslavy svatého Martina s průvodem a oblíbeným doprovodným programem. Stejně tak tomu bylo i v loňském roce.

„Vzhledem k tomu, že jde o hodně navštěvovanou akci a vzhledem ke stávajícím opatřením a nepříznivé epidemiologické situaci jsme se nakonec rozhodli akci neuskutečnit. Je mi to osobně moc líto," uvedl na dotaz Jihlavské Drbny Tomáš Koukal, vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy.

Město rozhodnutí zdůvodnilo i tím, že chce předejít případnému rozříření nákazy onemocněním covid-19 a stížnostem z řad veřejnosti na konání tak hojně navštěvované akce, a to v době, kdy se udělují ve školách ředitelstvá volna, narůstají karantény a respirační onemocnění, ale i čísla s nákazou covid-19. „Město nechce z této již tradiční akce udělat pouze osekanou akci bez programu, ohňostroje, jarmarku, a to jen kvůli tomu, aby byla," dodává Koukal s tím, že akce již byla připravená včetně vytištěných plakátů.

Město konání svatého Martina konzultovalo i s krajskou hygienickou stanicí v Jihlavě, která organizátory upozornila na to, že musí dodržet všechna platná opatření, což je 2 tisíce osob na jednom místě s rouškami a rozestupy. „A svatého Martina navštěvuje 5 až 6 tisíc lidí," poznamenal Tomáš Koukal. 

Jak to bude s Vánocemi? 

Město zvažovalo i to, že by se průvod konal například v prostoru letního kina na Heulose.  „Tím by se, podle mě, vytratilo kouzlo té akce," poznamenal závěrem Tomáš Koukal. 

Podle jeho slov by se toto rozhodnutí zatím nemělo dotknout plánů na jihlavské Vánoce. U nich město zatím neplánuje žádné změny. Otázkou je, jak to bude, vzhledem k epidemiologické situaci, s rozsvícením vánočního stromu. 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky svatý Martin, průvod, covid, koronavirus, Jihlava, Vánoce, Drbna.cz, Krajská hygienická stanice, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava bude i letos bez oslav sv. Martina. Organizaci město konzultovalo i s hygieniky | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.