Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Při dnešním požáru rodinného domu v Chlístově na Třebíčsku zemřeli dva lidé a pes

Dnes ráno po sedmé hodině přijali hasiči oznámení o požáru v rodinném domě v obci Chlístov na Třebíčsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Třebíče společně s dobrovolnými kolegy z Předína, Rokytnice nad Rokytnou a Okříšek.

Z domu hasiči vynesli dvě osoby a okamžitě je předali do péče zdravotníkům. I přes maximální úsilí záchranářů přišli oba lidé o život. Podle policie byli čtyřiašedesátiletý muž a třiasedmdesátiletá žena s největší pravděpodobností obyvatelé domu. Při požáru byl usmrcen také pes.

Požár uvnitř domu hasiči zlikvidovali vysokotlakým vodním proudem.

Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na padesát tisíc korun, vyšetřovatelé nyní na místě pátrají po příčině, proč k požáru došlo. K objasnění přesné doby a příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva.

Pět lidských životů si vyžádaly na Vysočině požáry od začátku letošního roku. K prvnímu tragickému požáru došlo 4. února v ranních hodinách, kdy při požáru staršího rodinného domu v Polné na Jihlavsku zemřela seniorka (více čtěte zde). Ve stejný den ve večerních hodinách byl ve vyhořelé garáži v Golčově Jeníkově nalezen mrtvý muž (více čtěte zde). O týden později se při požáru v rodinném domě v obci Jiřice na Pelhřimovsku popálil starší muž, který na následky svých zranění zemřel v nemocnici. Při dnešním ranním požáru rodinného domu v Chlístově na Třebíčsku zemřeli dva lidé. "V souvislosti s těmito tragickými požáry apelujeme na občany, aby nepodceňovali možná rizika, v domácnostech se chovali obezřetně a domácnosti vybavili autonomními hlásiči kouře," apeluje Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Foto Dominik Svoboda

Štítky požár, rodinný dům, okres Třebíč, Chlístov, dům, Třebíč, Rokytnice nad Rokytnou, Okříšky, Předín, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dnešním požáru rodinného domu v Chlístově na Třebíčsku zemřeli dva lidé a pes | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.