Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Kraj znovu zamítl námitky Icom transportu proti výběru autobusového dopravce pro Pelhřimovsko

Kraj Vysočina podruhé zamítl námitky společnosti Icom transport proti výběru nového autobusového dopravce pro dvě části Pelhřimovska na deset let. Novinářům to řekl hejtman Vítězslav Schrek (ODS a STO).

Po prvních námitkách tohoto jihlavského dopravce rada kraje koncem srpna opět rozhodla o tom, že zakázky dostane ČSAD Autobusy České Budějovice (Busem). Firma ICOM se proti tomu znovu ohradila. Teď má ještě možnost obrátit se na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

„Velmi vážně to zvažujeme,“ reagovala Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva společnosti Icom k možnosti podat námitky u těchto zakázek na ÚOHS. Firma by kvůli tomu zároveň musela složit kauci 18 milionů korun.

O opětovném zamítnutí námitek tohoto dopravce podle hejtmana rozhodlo vedení kraje jednomyslně, i na základě doporučení advokátní kanceláře. „Běží lhůta, která by měla končit 7. října, kdy mohou být námitky podány na ÚOHS. Tam se podle zákona skládá kauce,“ uvedl hejtman Vítězslav Schrek.

Z osmi oblastí, pro které Kraj Vysočina nyní vybíral nové autobusové dopravce na dalších deset let, je uzavřených šest. Jihočeský dopravce už získal Jihlavsko, kde zatím dopravní obslužnost pro kraj zajišťují autobusy Icom, stejně jako na Pelhřimovsku.

Rada výběr zrušila, pak potvrdila

Poslední dvě řízení se týkají oblastí kolem Pelhřimova a Humpolce. Firma Icom při podání prvních námitek uvedla, že požaduje, aby kraj ověřil reálnost nejnižší nabídnuté ceny. Krajská rada pak sice 13. srpna své rozhodnutí o výběru autobusového dopravce pro tyto dvě části kraje zrušila, ale následně původní výběr potvrdila. Společnost Icom proti tomu minulý měsíc opět podala námitky, které teď vedení kraje zase zamítlo.

Firma Icom na Vysočině vyhrála zakázku na Havlíčkobrodsku, kde teď nejezdí. Další tři z šesti uzavřených zakázek získala firma Trado-Bus z uskupení Icom. Kromě Třebíčska bude jezdit v části Žďárska. Ve Žďárských vrších budou dalších deset let jezdit autobusy firmy Zdar.

ICOM podal námitky proti rozhodnutí kraje o výběru dopravce pro Pelhřimovsko. Jen jsme efektivní, oponuje vítězný Busem

Společnost ICOM transport podala námitky proti rozhodnutí kraje o výběru autobusového dopravce pro dvě oblasti Pelhřimovska na dalších deset let. Firma požaduje, aby Kraj Vysočina ověřil reálnost nabídnuté ceny. Kraj zatím vítěze těchto řízení...

U regionálních spojů, které kraj objednává, hradí dopravcům ztráty. Na ztráty veřejné linkové dopravy má Vysočina v letošním rozpočtu 826 milionů korun.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky doprava, Pelhřimovsko, ČSAD Autobusy České Budějovice, Busem, Icom transport, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj znovu zamítl námitky Icom transportu proti výběru autobusového dopravce pro Pelhřimovsko | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.