Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jízda s mobilem v ruce a bez pásu, předjíždějící kamiony. Policie zjišťovala, jak se řidiči v kraji chovají za volantem

Také během letních prázdnin se na silnicích Vysočiny koná řada dopravně bezpečnostních akcí. Jedna z nich proběhla na dálnici D1, policejní hlídky se zaměřily na to, jak se řidiči (ne)věnují řízení. A zjistily řadu pochybení.

Policisté sledovali chování řidičů také z autobusu. „Na dálnici D1 jsme do akce nasadili také policejní autobus v civilním provedení, ze kterého policisté sledovali chování řidičů na dálnici D1 a případná porušení zaznamenali na záznamové zařízení a zjištěné informace o dopravním přestupku pak předávali hlídkám, které řidiče zastavili k vyřešení přestupku," popsala policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Během kontrol zjistili policisté celkem 95 přestupků, za které uložili v příkazním řízení pokuty v celkové výši 167 300 korun. Například 16 řidičů nedodrželo nejvyšší povolenou rychlost, devět řidičů nákladních vozidel si nedělalo těžkou hlavu s předjížděním v úseku, kde to je pro kamiony zakázané.

Poslední a bude hotovo. Na D1 dnes přibude poslední značka, která zakazuje předjíždění řidičům kamionů

Od podzimu loňského roku mají řidiči kamionů zákaz předjíždění, a to v čase od 6 do 22 hodin na vybraných úsecích dálnice D1. Osazování značkami probíhalo nadvakrát, první značky pracovníci firmy osadili vloni na podzim, pokračovali pak od konce...

„V devíti případech nebyli řidiči za jízdy připoutání bezpečnostním pásem, v osmi případech drželi v ruce hovorové zařízení, šest řidičů vyjelo s vozidlem, které nebylo v řádném technickém stavu," doplnila Čírtková výčet zjištěných přestupků. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky kontrola, hlídka, policie, řidič, přestupek, pokuta, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jízda s mobilem v ruce a bez pásu, předjíždějící kamiony. Policie zjišťovala, jak se řidiči v kraji chovají za volantem | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.