Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Oprava mostu na Havlíčkobrodsku za 33 milionů pokračuje. Dělníci tu pracují sedm dní v týdnu

Letos v říjnu se řidiči znovu projedou po mostu na silnici I/34 u osady Pohledští Dvořáci na Havlíčkobrodsku. Most prochází rekonstrukcí, každý den v týdnu na něm pracuje okolo 20 pracovníků. Stavba v místě, kterým každý den projede na 9 tisíc vozidel, ovlivňuje provoz pouze částečně.

„Aktuálně se veškerá činnost soustřeďuje na polovině mostu v jízdním pásu směr Ždírec nad Doubravou. Odstraněno už bylo zábradlí i se svodidly, odfrézovaná vozovka na mostovce až na hydroizolaci. Momentálně probíhá sanace říms mostní konstrukce," jmenuje Jiří Veselý, regionální mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). 

Most, který nyní prochází rekonstrukcí,  měří téměř 214 metrů. Převádí silnici I/34 přes železniční trať a Břevnický potok. Diagnostika prokázala dožilý stav mostního svršku, zejména říms, zábradlí, izolace a systému odvodnění.

Celková šířka mostu je 14,45 metrů. 

Stavební dělníci odbourají kompletní mostní svršek, svodidla, zábradlí a římsy. Následně dojde k provedení nové izolace (včetně nových odvodňovačů povrchu a izolace), vybetonování nových říms, vybudování asfaltových vrstev a osazení zábradlí a svodidel. Celá spodní stavba bude celoplošně sanována.

Řidiči v místě musí počítat s částečným omezením provozu. Ten je vedený kyvadlově a dopravu řídí semafory, a to na půlce mostu, na které se teď nepracuje.

„Prosíme motoristy, aby si pozorně všímali dočasného dopravního značení, které v místě upravuje vedení dopravy. Obzvláště ty, kteří přijíždějí do Havlíčkova Brodu ve směru od Ždírce nad Doubravou, kde je mírné klesání a vozidla zde mohou nabrat rychlost, přičemž dojíždějí k semaforu," dodává Veselý. 

Rekonstrukce mostu byla vyčíslena na 33,2 milionu korun bez DPH, uvedení opraveného mostu do plného provozu ŘSD plánuje letos v říjnu.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky most, oprava, rekonstrukce, ŘSD, I/34, Pohledští Dvořáci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava mostu na Havlíčkobrodsku za 33 milionů pokračuje. Dělníci tu pracují sedm dní v týdnu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.