Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Konec problémům. U jihlavské nemocnice vyroste parkovací dům, k tomu přibydou dvě další parkoviště

V okolí jihlavské nemocnice bude výhledově skoro tisíc parkovacích míst, a to díky novému parkovacímu domu, který má podobu na papíře a aktuálně se už řeší stavební řízení. Pojme 400 aut a Kraj Vysočina ho plánuje začít stavět už příští rok. Místo k parkování řidiči najdou i díky dvěma novým plochám, která se vybudují.

V areálu Nemocnice Jihlava jsou aktuálně tři parkovací plochy. Ta největší s vjezdy z ulic U Cvičiště a Rantířovská pojímají více než 500 aut. Parkoviště u hlavního vchodu nemocnice 116 a to nejmenší u urgentního příjmu 39.

Celkově je tedy v okolí zdravotnického zařízení téměř 667 stání. Výstavbou parkovacího domu se kapacita navýší o 400 stání.

Zdroj: Nemocnice Jihlava 

Stavbu parkovacího domu Kraj Vysočina naplánoval tak, že bude probíhat ruku v ruce se stavbou pavilonu rehabilitační, následné a geriatrické péče. Obě stavby začnou ve stejný čas.

„Aut je mnoho a místa málo, proto vybudování parkovacího domu určitě uleví řidičům. V současné chvíli vede Kraj Vysočina stavební řízení na stavebním úřadu. Hotový je projekt pro stavební povolení, následovat bude dokončení prováděcího projektu a soutěžení dodavatele,“ popisuje ředitel Nemocnice Jihlava Alexander Filip s tím, že jako první bude hotový parkovací dům. Jeho stavba by měla odstartovat v lednu 2025 a první řidiči by ho mohli využít již začátkem roku 2026.

Dvě nové parkovací plochy 

„Dělníci začnou výstavbu pavilonu rehabilitační, následné a geriatrické péče ve stejný čas jako parkovacího domu, ale dokončený bude o rok později. Ještě před výstavnou parkovacího domu a nového pavilonu vzniknou dvě nové parkovací plochy. Obě budou v areálu nemocnice s vjezdy z ulic Rantířovská a U Cvičiště,“ informovala mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

Podle ní půjde o plnohodnotné parkovací plochy se vsakovací zámkovou dlažbou a kompletním mobiliářem. Pojmou celkem 183 aut. Ty budou hotové do podzimu letošního roku a nahradí stávající parkovací plochy, které vezme stavba.

Investorem stavby parkovacího domu a pavilonu rehabilitační, následné a geriatrické péče je Kraj Vysočina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky parkování, auto, řidič, parkovací, dům, areál, nemocnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec problémům. U jihlavské nemocnice vyroste parkovací dům, k tomu přibydou dvě další parkoviště | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.