Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

PŘEHLED: Dopravní plány v Jihlavě. Levnější jízdenky pro žáky a seniory, integrace dopravy a opravy zastávek

Město Jihlava má s novým rokem řadu plánů, které se týkají oprav silnic, rekonstrukcí či výstavby nových objektů a také třeba dopravy. Pojďme si nyní představit třetí část z nich. Tentokrát se plánované novinky týkají cestujících, kteří využívají městskou hromadnou dopravu (MHD).

PŘEHLED: Dopravní plány v Jihlavě. Centrální dopravní terminál, opravy ulic, mostů nebo kruháč na přivaděči

Město Jihlava má s novým rokem řadu plánů, které se týkají oprav silnic, rekonstrukcí či výměny veřejného osvětlení. Pojďme si nyní představit první část z nich, jež budou letos rovnou dokončeny nebo, u těch dlouhodobějších plánů, alespoň zahájeny.

„Dopravní podnik města Jihlavy, a.s. letos opraví troleje v Brtnické ulici, vytvoří novou stopu ze Znojemské pro možnost obsluhy konečné V Ráji parciálními trolejbusy, postaví novou měnírnu u vozovny a do haly vozovny doplní tři stopy pro odstavování trolejbusů," jmenuje mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. 

Od poloviny letošního roku bude ulice Jihlavy brázdit nový menší autobus, který bude nasazován na méně vytížené linky.  Nahradí 12 let staré vozy Iveco Rošero First.

PŘEHLED: Dopravní plány v Jihlavě. Nové i opravené chodníky, cyklostezka k hlavnímu nádraží a do Stříteže

Město Jihlava má s novým rokem řadu plánů, které se týkají oprav silnic, rekonstrukcí či výstavby nových objektů a projektů. Pojďme si nyní představit druhou část z nich, jež budou letos rovnou dokončeny nebo, u těch dlouhodobějších plánů,...

Novinkou, kterou jsme již avizovali, budou nové ceny jízdného pro vybrané skupiny cestujících. Na jízdenkách od 1. ledna ušetří děti, studenti i senioři starší 75 let. 

Jihlavští zastupitelé na dnešním zasedání schválili slevu na jízdném v MHD pro žáky, studenty a seniory nad 75 let. Nový ceník Dopravního města Jihlavy (DPMJ) bude platit od 1. ledna 2024.

Na nových cenách se dohodli jihlavští zastupitelé na svém říjnovém zasedání. Seniorům, kteří patří do věkové kategorie 75+, bude během cestování MHD stačit jen platný občanský průkaz. Ušetří si tak čas za cestu pro Jihlavskou kartu. Levněji od Nového roku cestují trolejbusy a autobusy v Jihlavě také žáci a studenti. Ti mají levnější papírové jízdenky, změna nastala i u ročního časového kuponu. Žákům do 15 let se snížila cena ze 730 korun na 365 korun, studentům od 15 do 18 let se snížila cena ročního časového kuponu na 730 korun. Ještě starší studenti - od 15 do 26 let - nově jezdí za polovinu i s jednotlivým jízdným.

Jihlavští zastupitelé zároveň na témže zasedání schválili intergaci jihlavské MHD s krajskou veřejnou dopravou Vysočiny. „Cestujícím tak postačí při cestách po Jihlavě v městských trolejbusech a krajských autobusech jen jeden lístek. Dále se během letošního roku chystají se opravy zastávek Dům kultury, Zimní, Zátopkova, Starý a Nový Pávov a Hosov a nová zastávka na Brněnské ulici u zoo," doplnil závěrem mluvčí jihlavské radnice. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Doprava v Jihlavě

Štítky doprava, plán, MHD, cestování, linka, 2024, Jihlava

PŘEHLED: Dopravní plány v Jihlavě. Levnější jízdenky pro žáky a seniory, integrace dopravy a opravy zastávek | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.