Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

PŘEHLED: Dopravní plány v Jihlavě. Nové i opravené chodníky, cyklostezka k hlavnímu nádraží a do Stříteže

Město Jihlava má s novým rokem řadu plánů, které se týkají oprav silnic, rekonstrukcí či výstavby nových objektů a projektů. Pojďme si nyní představit druhou část z nich, jež budou letos rovnou dokončeny nebo, u těch dlouhodobějších plánů, alespoň zahájeny.

Jednou z kapitol jsou chodníky, a to jak zcela nové, tak i jejich oprava. „Město letos postaví chodníky na Brtnickém předměstí v údolí Jihlávky. Další chodníky vzniknou v ulicích Rantířovská, Škroupova a v Lesnově, opraveny budou chodníky v ulicích Sokolovská, Březinova, Zimní, Jarní, bří Čapků, Pávovská, U Hraničníku a na Štefánikově náměstí," jmenuje mluvčí Jihlavy Radovan Daněk.

PŘEHLED: Dopravní plány v Jihlavě. Centrální dopravní terminál, opravy ulic, mostů nebo kruháč na přivaděči

Město Jihlava má s novým rokem řadu plánů, které se týkají oprav silnic, rekonstrukcí či výměny veřejného osvětlení. Pojďme si nyní představit první část z nich, jež budou letos rovnou dokončeny nebo, u těch dlouhodobějších plánů, alespoň zahájeny.

V ulici Brtnická, Tolstého, Fritzova, Okružní, Romana Havelky, Kosovská a v Červeném Křiži lidé určitě ocení bezpečnější přechody. 

Na své si přijdou i ti, co rádi jezdí na kole. V roce 2024 totiž začne stavba cyklostezky z Pávova do Stříteže, smíšená stezka propojí Helenínskou silnici a Hruškové Dvory. „Připravována bude cyklostezka z ulice 5. května k hlavnímu nádraží. V Třešti začne stavba prodloužení cyklostezky ze Salavic do Kostelce," nastínil mluvčí Daněk. 

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Doprava v Jihlavě

Štítky doprava, oprava, plán, ulice, chodník, cyklostezka, práce, 2024, Jihlava

PŘEHLED: Dopravní plány v Jihlavě. Nové i opravené chodníky, cyklostezka k hlavnímu nádraží a do Stříteže | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.