Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

PŘEHLED: Dopravní plány v Jihlavě. Centrální dopravní terminál, opravy ulic, mostů nebo kruháč na přivaděči

Město Jihlava má s novým rokem řadu plánů, které se týkají oprav silnic, rekonstrukcí či výměny veřejného osvětlení. Pojďme si nyní představit první část z nich, jež budou letos rovnou dokončeny nebo, u těch dlouhodobějších plánů, alespoň zahájeny.

Vybrané ulice se během roku 2024 dočkají kompletní rekonstrukce, v plánu je i výměna sítí - zde je řeč o ulici Hybrálecká, Rantířovská a Ke Skalce (mezi Seifertovou a Telečskou ulicí). Opravována bude i část starého Brněnského mostu.

„Město také opraví povrchy ulic Havlíčkova, Zborovského, Vrchlického a U Hlavního nádraží. U Tesca bude vyměněn semafor. Nových lamp veřejného osvětlení se dočkají ulice Vrchlického, Fritzova, S. K. Neumanna, Lípová, Rantířovská a Humpolecká," nastínil další plány mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. 

Jak jsme vás již informovali, Ředitelství silnic a dálnic ČR v tomto roce zahájí stavbu okružní křižovatky na přivaděči I/38 u exitu 112 dálnice D1. Kromě toho opraví povrch obchvatu mezi Jiráskovou a Znojemskou ulicí.

Do letošních oprav se zapojí i Kraj Vysočina, konkrétně půjde o opravu mostu na Jiráskově ulici přes obchvat, dokončí stavbu jižního obchvatu mezi Znojemskou a Brtnickou ulicí a zahájí stavbu východního obchvatu mezi Brtnickou a Brněnskou ulicí.

Centrální dopravní terminál 

Nejvýznamnější dopravní akcí bude stavba Centrálního dopravního terminálu, jež by měla být zahájena na podzim. „Postupně vznikne propojení z okružní křižovatky na Havlíčkově ulici na třídu Legionářů, parkoviště P+R pro 68 aut a související infrastruktura včetně trolejí. Správa železnic pak v září zahájí rekonstrukci kolejiště městského nádraží a výstavbu podchodu. V první polovině roku pak Správa železnic představí vítezný architektonický návrh pávovského terminálu vysokorychlostní tratě," dodal mluvčí Daněk. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Doprava v Jihlavě

Štítky doprava, oprava, povrch, plán, práce, rekonstrukce, 2024, Jihlava

PŘEHLED: Dopravní plány v Jihlavě. Centrální dopravní terminál, opravy ulic, mostů nebo kruháč na přivaděči | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.