Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Oprava silnice na hranici krajů skončí o dva měsíce dřív. Nový povrch řidiči otestují už na konci října

Zhruba o dva měsíce dříve skončí opravy na silnici I/23 v blízkosti Kralic nad Oslavou. Jde o úsek na hranici dvou krajů – Vysočiny a Jihomoravského kraje. Po nově opravené silnici by se řidiči měli projet už na přelomu října a listopadu.

Rekonstrukci provádí společnost Colas.cz, cena za dílo je stanovená na 46,04 milionů korun bez DPH. 

„Jde o 5100 metrů cesty, která byla zakonzervována pouze mikrokobercem s tím, že ke konci jeho životnosti vozovku s četným množstvím vad celou vyměníme. Na místě tedy v tuto chvíli dochází k odfrézování starých asfaltových vrstev a pokládce nových. Kromě toho opravujeme systém odvodnění, a nakonec celou zrekonstruovanou část silnice opatříme novým vodorovným dopravním značením,“ jmenuje za tým komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Jiří Veselý.

Stavební dělníci pracují ve dvou úsecích. Zatímco ten větší, od křižovatky se silnicí III/02327 v Kralicích nad Oslavou až po křižovatku se silnicí III/3951 v Rapoticích, je pro dopravu uzavřen, posledních zhruba 800 metrů vozovky už budou silničáři opravovat vždy po polovinách a provoz bude řízen kyvadlově, semafory.

Práce i během víkendu 

„Proti původnímu záměru se ovšem po dohodě se zhotovitelem povedlo podstatně zkrátit lhůtu pro provedení celkové opravy silnice, a to z cca čtyř měsíců na pouhé dva. Tohle zkrácení umožňuje rozvržení prací do všech sedmi dnů v týdnu, tedy i do víkendů,“ vysvětlil Veselý.

První úsek, který je pro řidiče uzavřen, nahrazuje objízdná trasa. Ta vede přes Náměšť nad Oslavou, dále po silnici II/399 přes Jinošov až po Velkou Bíteš. Zde mohou řidiči najet na D1 nebo mohou využít náhradní trasy z Velké Bíteše po silnici II/602 přes Domašov, Říčany, Ostrovačice a odtud pokračovat dál po trase I/23, která platí především pro vozidla s konstrukční rychlostí do 80 km/h.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, rekonstrukce, doprava, I/23, Kralice nad Oslavou, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Ty pičo,voni opravili 5,1 kilometrů silnice.to je přímo na zápis do guinessovy knihy rekordů,to nevymyslíš!!!!!!!!!!

Úterý, 12. září 2023, 17:58Odpovědět

Oprava silnice na hranici krajů skončí o dva měsíce dřív. Nový povrch řidiči otestují už na konci října | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.