Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dělníci nadále pracují na obchvatu Jihlavy. Řidiči už v pátek otestují dvě nové okružní křižovatky

Na začátku loňského prosince byla zahájena dlouho očekávaná stavba jihovýchodního obchvatu Jihlavy, konkrétně části JIH. Stavební firmy v uplynulých týdnech pracovaly na dokončení obou okružních křižovatek v místě napojení na stávající výpadovky na Znojmo a Třebíč. Tyto dvě křižovatky od 1. září začnou využívat řidiči.

„Na I/38 směr Znojmo i na II/405 směr Třebíč dojde k převedení veškeré dopravy na tyto dvě nově vybudované okružní křižovatky," popisuje Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina s tím, že doprava bude řízena v obou místech semafory. Řidičům přijíždějícím od Puklic bude umožněno se zapojit na konec dopravního proudu. 

Od listopadu už řidiči po obou okružních křižovatkách projedou bez čekání v režimu předčasného užívání

Na projekt II/602 Jihlava – JV obchvat může Kraj Vysočina čerpat evropskou dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu až do výše 307 milionů korun.

„V současné době na jihovýchodním obchvatu Jihlavy probíhají nejintenzivněji práce na obou okružních křižovatkách, na největším mostu přes řeku Jihlávku a dalších dvou mostech. Průběžně je odtěžován materiál ze zářezů a stavbaři budují násypy.  V následujících týdnech budou stavaři věnovat maximální úsilí právě dokončení okružních křižovatek, včetně napojení ul. Znojemská,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Miroslav Houška Miroslav Houška s tím, že práce si v určitých etapách vyžádají i odstřelovací práce. První odstřel už byl proveden.

Část JIH by měla být zprovozněna do začátku listopadu 2024.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky obchvat, doprava, JV, omezení, objízdná, trasa, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci nadále pracují na obchvatu Jihlavy. Řidiči už v pátek otestují dvě nové okružní křižovatky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.