Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

VIDEO: Dělníci na D1 pracují na opravě mostu u Měřína. Krátké kolony se tvoří pouze ve špičce, říká ŘSD

Stavební dělníci i dnes pokračovali v plánované opravě mostu na dálnici D1 u Měřína. Kvůli tomu na D1 mezi 133. - 134. kilometru platí pro řidiče omezení. Jak dnes uvedlo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), krátké nárazové kolony se zde tvoří pouze v odpolední špičce. Jinak se opravy na plynulosti provozu výrazněji nepodepisují.

„Naším cílem je výměna mostních závěrů. Ty jsou součástí nosné konstrukce, překrývají dilatační spáru, a umožňují tak plynulý přejezd vozidel z mostní konstrukce na navazující komunikaci. Stávající mostní závěry budou postupně vybourány a nahrazeny novými povrchovými závěry s odpovídající dilatační schopností," sdělil tým komunikace v ŘSD Jiří Veselý.

Čety pracovníků se aktuálně snaží se sbíječkami odstranit beton, aby bylo možné již nevyhovující mostní závěry vyjmout z mostní konstrukce a nahradit je novými. Práce běží nonstop, tedy nejen v denních, ale i v nočních hodinách.

„Mezi 133. – 134. km D1 kvůli práci na mostu platí dopravní omezení. Uzavřen je EXIT 134 Měřín vpravo ve směru na Brno. Ve stejném směru je také provoz převeden do protisměru. Doprava je vedena v režimu 2+2 ve zúžených pruzích a rychlost je zde snížena na maximálně 80 km/h," upozornil Veselý. 

Opravy budou stát 4,49 milionu korun, zhotovitelem je společnost MaGe Construction, s.r.o. Podle Veselého by mělo být hotovo do konce tohoto měsíce. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky dálnice, D1, most, oprava, omezení, doprava, exit, ŘSD, Měřín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dělníci na D1 pracují na opravě mostu u Měřína. Krátké kolony se tvoří pouze ve špičce, říká ŘSD | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.