Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Letní výluka v jihlavské MHD, změny v průjezdu Beneškou. Radnice zve obyvatele na další debatu o dopravě

Lidé, které zajímá doprava v Jihlavě a také třeba letní výluky MHD, mohou přijít na další debatu s vedením města. Ta se uskuteční v pondělí 19. června od 18 hodin v zasedací místnosti zastupitelstva v přízemí radnice na Masarykově náměstí. Mluvit se zde bude o plánovaných dopravních omezeních během letních měsíců.

První omezení nastane v úterý 4. července v Dvořákově ulici. Tam bude firma do 10. července opravovat části vodovodu. „Hned nato ve stejný den, tedy 10. července, naváže rekonstrukce propadu v ulici Znojemská za křižovatkou u Cityparku. Oprava si vyžádá úplnou uzavírku Znojemské ulice mezi Hradební a Havířskou ulicí. Masarykovo náměstí a centrum města budou dostupné ze severu po Křížové ulici,“ upozornil primátor Petr Ryška.

Na změnu se musí připravit i ti, kteří po Jihlavě cestují MHD. Trolejbusové a autobusové linky čeká velká letní výluka. „Dopravní podnik k ní aktuálně připravuje informace, které zavčas cestující najdou na webových stránkách nebo na facebooku Doprava v Jihlavě," informuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Změny v Benešce

Například od pátku 21. do pondělí 24. července bude kvůli výměně šoupěte na větvení hlavních vodovodů omezen provoz na křižovatce u Zverimexu. Na to pak 24. července naváže na stejné křižovatce oprava semaforu. „Provoz i chodce budou v místě řídit přenosné semafory. Odbočit vlevo z Hradební do Žižkovy ulice bude moci pouze MHD,“ doplnil primátor. 

Dopravní omezení na křižovatce u Zverimexu během července a srpna sníží její kapacitu. Pro zkrácení zdržení v hlavních směrech a zachování dostupnosti pěší zóny pro dopravní obsluhu bude změněna jednosměrnost Benešovy ulice. „Ta bude přístupná právě z křižovatky u Zverimexu, a to z Hradební a ze Žižkovy ulice. Změna jednosměrnosti Benešovy ulice také sníží neoprávněný průjezd řidičů skrz pěší zónu během omezení a uzavírek," vysvětluje Radovan Daněk. 

Nejen tyto změny budou probírány na zmíněném setkání veřejnosti s jihlavskou radnicí. To se uskuteční v pondělí 19. června od 18 hodin. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Město Jihlava

Štítky doprava, debata, veřejnost, radnice, výluka, léto, změna, MHD, oprava, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní výluka v jihlavské MHD, změny v průjezdu Beneškou. Radnice zve obyvatele na další debatu o dopravě | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.