Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Změny v Třebíči. Na dvou parkovištích přibydou závory, řidiči tam za parkování ušetří

Se závorami a také s jinou cenou za parkování musí na dvou místech počítat řidiči v Třebíči. Konkrétně jde o parkoviště Komenského náměstí a také o parkoviště v ulici Vítězslava Nezvala, u autobusového nádraží.

Na obou parkovištích začne fungovat závorový systém, parkovné se bude platit u automatické pokladny. Bezesporu tou nejlepší novinkou je to, že parkovné bude levnější.  

„Je to systém, který známe z větších nákupních center nebo například nemocnic. Výše parkovného bude ale snížená. Na obou parkovištích bude jedna hodina parkování zdarma (dosud bylo pouze 30 minut), další hodina bude stát 30 korun," představuje novinku Irini Martakidisová, mluvčí města Třebíč. 

Následující sazba za hodinu zůstává nezměněná, parkovné bude stát 50 korun za každou hodinu, tak jako dosud, celodenní parkování na Komenského náměstí vyjde na 400 korun, u autobusového nádraží na 250 korun.

„Cílem je zajistit dostupnost parkovacích míst, a umožnit tak lidem, kteří potřebují v centru vyřídit krátkodobé záležitosti, pohodlně najít místo k zaparkování, což se osvědčilo," dodává Martakidisová. 

Ohodnoť článek

Foto Město Třebíč | Zdroj Město Třebíč

Štítky parkování, parkoviště, cena, poplatek, doprava, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny v Třebíči. Na dvou parkovištích přibydou závory, řidiči tam za parkování ušetří | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.