Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Petice a stížnosti z okrajových částí. Jihlavský dopravní podnik reaguje na podněty cestujících a chystá změny

Na začátku února přišel jihlavský dopravní podnik (DPMJ) hned s několika velkými změnami. Kromě nových trolejbusových tratí se lidé museli zorientovat také v nových jízdních řádech. Během zkušebních prvních dní sbíral DPMJ podněty od nespokojených cestujících a jízdní řády se na základě těchto podnětů budou měnit.

První už od čtvrtka 23. února, a to na autobusové lince 4. „Další změny autobusových spojení na linkách 2 a 12 chystá dopravní podnik v průběhu března a během dubna se na základě vyhodnocení zkušebního provozu a připomínek osadních výborů a veřejnosti změní odjezdy i četnost spojů na linkách G a H," jmenuje mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. 

Dodávka nových trolejbusů má zpoždění. Na vyřazené vozy z Jihlavy musí počkat i cestující na Ukrajině

Více než roční zpoždění, zhruba čtrnáctiměsíční, bude mít dodávka šesti nových parciálních trolejbusů pro jihlavský dopravní podnik (DPMJ). Novými vozy měli cestující v Jihlavě jezdit už od června loňského roku.

Na základě připomínek cestujících se změní autobusová linka 4 zajíždějící do Hruškových Dvorů, Henčova a Heroltic, část spojů této linky se vrátí na Polenskou ulici a doplní se několik spojů do Henčova a Heroltic.

O všech změnách bude dopravní podnik informovat na svém webu.

„Během března se změní odjezdy autobusových linek 2 a 12. Na základě požadavků zaměstnavatelů a s přihlédnutím k žádostem cestující veřejnosti se uspíší příjezdy na pracovní směny do Jipocaru a do podniků v Červeném Kříži. Dojde k dřívějším odjezdům linky 12 z Velkého Beranova a posune se také čas odjezdu školního spoje linky 12  z Antonínova Dolu. Zároveň budou upraveny spoje do Helenína a z Helenína, aby lépe navazovaly na výuku na středních školách v Heleníně," zmínil Daněk další chystané změny v jihlavské MHD. 

Petice z Pávova, Červeného Kříže a Antonínova Dolu 

Cestující, kteří využívají MHD, poslali dopravnímu podniku asi stovku žádostí o změny spojení, šlo hlavně o posílení dopravy do okrajových částí města. Všemi podněty se teď zabývají pracovníci DPMJ a po analýze se budou snažit spokojit co největší množství cestujících. Jak dodal Daněk, v kontaktu jsou také se školami a s osadními výbory částí města a zpracovávají také připomínky obsažené v petici z Pávova, Červeného Kříže a Antonínova Dolu.

Pěšky ke krematoriu již brzy bezpečněji. Přibudou chodníky a veřejné osvětlení, zrekonstruují se i zastávky

Během druhé čtvrtletí dojde k výraznému zlepšení dopravních podmínek ve Smrčenské ulici v lokalitě Lesnov. Město se postará o výstavbu veřejného osvětlení, chodníků a autobusových zastávek.

„Chceme vyjít vstříc všem cestujícím. Uvědomujeme si, že došlo k radikální změně jízdních řádů, na které se mnoho lidí nestihlo včas připravit. Změny si většinou uvědomili, až když začaly spoje jezdit jinak. Proto pečlivě vyhodnotíme dvouměsíční zkušební provoz a během dubna změníme i nejkritizovanější spoje na nových trolejbusových linkách G a H,“ uvedl předseda představenstva DPMJ Radim Rovner.

Podle jeho slov ale navyšování množství spojů naráží také na personální limity. Dopravní podnik proto bude navyšovat mzdy řidičům a hledá i několik nových řidičů. Kromě všech výše uvedenýh změn se počítá s navýšením počtu hlavně odpoledních spojů do okrajových částí města, jako jsou Helenín, Antonínův Důl a Pávov, i s vyšší frekvencí odjezdů z těchto míst v časech začátku a konce školního vyučování. 

Nová trolejbusová trať za 134 milionů 

Rok a kousek trvala v Jihlavě výstavba nové trolejbusové trati, díky které začnou v městské hromadné dopravě (MHD) převažovat trolejbusy nad autobusy. Nová část trolejbusové dráhy vede do Bedřichova a dál do průmyslové zóny. 

VIDEO: Testovací jízda po nové trati v Jihlavě. Trolejbus lidově shodí klacky za několik vteřin

Rok a kousek trvala v Jihlavě výstavba nové trolejbusové trati, díky které začnou v městské hromadné dopravě (MHD) převažovat trolejbusy nad autobusy. Nová část trolejbusové dráhy vede do Bedřichova a dál do průmyslové zóny. Novou trať bude moci...

Výstavba nové tratě vyšla na 134 milionů korun bez DPH, 98 milionů korun byla dotace z Evropské unie. Součástí dráhy je 290 stožárů, většina z nich vedle trolejového vedení nese také veřejné osvětlení a dvě měnírny elektrického proudu.

Ohodnoť článek

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Ježkovy oči

Štítky doprava, MHD, trasa, jízdní, řád, trolejbus, autobus, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petice a stížnosti z okrajových částí. Jihlavský dopravní podnik reaguje na podněty cestujících a chystá změny | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.