Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Hejtmanství se připravuje na modré zóny. Na parkovišti u budovy E instaluje závoru

Na parkovišti za budovou E krajského úřadu dojde k regulaci parkujících aut. Je to reakce na rozšiřování modrých zón po městě, které sice na tomto parkovišti nebudou, ale již za pár týdnů zbarví ulice okolo sídla kraje.

Řidiči na sídlišti U Hřbitova si začnou zvykat na modré čáry. Co město plánuje udělat s parkovištěm P+R?

Řidiči v Jihlavě mohou od Vánoc 2019 využívat odstavné parkoviště typu P+R, které se nachází v Žižkově ulici v blízkosti ústředního hřbitova. Podle počtu zaparkovaných vozidel přes den je vidět, že jde o hojně využívané parkoviště. V jeho...

„Pro vjezd a výjezd na zpevněné ploše za budovou E bude nainstalována závora. Zvýšený tlak na parkovací místa, zejména ze strany obyvatel z okolí, lze s ohledem na městem vyznačené modré zóny očekávat,“ uvedla krajská mluvčí Jitka Svatošová.

Nový systém parkování se na jaře rozšíří do oblastí Fibichova, Ke Skalce, U Hřbitova a Zborovská. Na podzim by pak měl platit i v ulicích kolem nemocnice.

O instalaci závory za půl milionu korun nedávno diskutovali krajští zastupitelé. „Jihlava vytvořila zóny a vznikl větší tlak na tato parkovací místa. Začala se tam objevovat auta, která v místě parkovala dlouhodobě, některé tam byla i odstavená,“ popsal praxi ředitel krajského úřadu Zdeněk Kadlec.

Instalace závory má být dokončená příští týden. Co bude dál, se zatím neví. „O termínu spuštění do provozu bude rozhodnuto následovně,“ řekla Svatošová. Je nasnadě, že i hejtmanství bude vyčkávat, jak se vyvine situace v návaznosti na rozšiřování modrých zón po městě.

Stejně tak se bude ještě řešit, v jakém režimu bude závora fungovat. Opoziční zastupitel Radek Zlesák (ANO 2011) by preferoval víkendové parkování pro širokou veřejnost zdarma. Kadlec však odpověděl, že je v takovém případě obtížné v pondělí ráno auta bez parkovacího oprávnění z plochy dostat.

Radši si odřít porsche, než studovat pravidla parkování? Modré zóny v Jihlavě přináší kuriózní situace

Jihlava začne již brzy rozšiřovat modré zóny. Ve vedení města ví o různých kuriózních situacích, které s parkováním souvisí. Některé jsou k pousmání, nad jinými ale zůstává rozum stát. Společná je nechuť seznámit se s novými pravidly.

Stále je přitom reálná varianta výstavby parkovacího domu v lokalitě. Stál by v místě, kde je nyní provizorně zpevněná plocha. Tam bude smět veřejnost parkovat i nadále. Další možnost bude nechávat auto u budovy VZP, tam ale bývá ve všední dni často plno.
 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky krajský úřad, budova E, parkování, modré zóny, závora, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dan Kokora

Co takhle chodit pěšky a jezdit MHD, úředníci? Nasedíte se v práci dost, ale vidět to moc není!

Neděle, 28. dubna 2024, 05:31Odpovědět

Hejtmanství se připravuje na modré zóny. Na parkovišti u budovy E instaluje závoru | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.