Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Snídaně z Barevného světa voněly dukovanskou elektrárnou. Výtěžek z prodeje byl rekordní

Pestrá nabídka slané i sladké snídaně z rukou klientů regionálních terapeutických kaváren čeká jednou měsíčně už brzy ráno zaměstnance dukovanské elektrárny. Ve čtvrtek 25. dubna jim snídani servírovali klienti chráněné dílny Barevný svět v Třebíči.

Trochu jinou snídani mají zaměstnanci rádi, vždy se na ní těší. Neziskovým organizacím pak přináší dobrosnídaně zisk a také kontakt jejich klientů s lidmi.

Denní centrum Barevný svět funguje od roku 2005, mimo jiné umožňuje svým klientům najít pracovní uplatnění v rámci chráněných pracovních míst.

„Do elektrárny se všichni moc těšíme, je to příležitost potkat se s energetiky, ale také velká šance praktického procvičení sociálních dovedností našich klientů,“ řekla Ivana Karpíšková, vedoucí služby sociální rehabilitace. Barevný svět zajíždí do elektrárny už několik let. Střídá se s dalšími dvěma terapeutickými kavárnami.

Obecně prospěšná společnost Denní centrum Barevný svět zajišťuje pomoc a podporu osobám se zdravotním postižením, zejména pak lidem s mentálním a kombinovaným postižením, a také pomoc a podporu jejich rodinám.

Dubnová sníděně byla nakonec velmi úspěšná. Za několik hodin prodeje se podařilo dosáhnout rekordní částky, zaměstnanci nakoupili za více než 26 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČEZ

Štítky elektrárna, Dukovany, snídaně, nezisková organizace, Barevný svět, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snídaně z Barevného světa voněly dukovanskou elektrárnou. Výtěžek z prodeje byl rekordní | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.