Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Nový sníh komplikuje dopravu, ve Stonařově se srazily dva kamiony. Jeďte jinudy, radí policie

, aktualizováno 31. ledna 2023, 10:23

V nočních hodinách v našem kraji přibyl nový sníh. A v důsledku toho je od rána složité cestování. Největší problémy jsou hlášeny od policie a hasičů na silnici I/38 u Stonařova, kde se střetly dva kamiony.

„Potýkáme se v kraji s problémy ve sjízdnosti na silnicích vyšších i nižších tříd. Proto apelujeme na řidiče, aby přizpůsobili rychlost a byli opatrní," vyzývá mluvčí policie Michaela Lébrová s tím, že největší problémy jsou na silnici I/38 ve Stonařově, kde se střetla dne nákladní vozidla a komunikace je zcela neprůjezdná. Podle policejní mluvčí Dany Čírtkové je aktuální předpoklad, že komunikace bude neprůjezdná celé dopoledne. Vozidla jsou značně poškozená a na vozovce je vysypaný náklad. 

„Řidič jednoho z kamionů je zraněný, z kabiny ho museli vyprostit hasiči. Vzhledem k počasí nebudou stavěny žádné objizdné trasy, protože silnice nižších tříd jsou obtížné sjízdné. Pokud to jde, ať řidiči volí jinou trasu," vyzývá Dana Čírtková. 

K vážné nehodě vyjížděly dvě hasičské jednotky - z Třeště a ze Stonařova. „Při nehodě se zranili dva lidé. Jednu zraněnou osobu museli hasiči z havarovaného vozidla vyprostit za použití hydraulického nářadí. Při nehodě došlo k poškození nádrží obou vozidel a k masivnímu úniku nafty. Zasahující hasiči havarovaná vozidla zabezpečili proti požáru. Zásah na místě stále probíhá," dodala Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů. 

Vrstva sněhu na silnicích, jedenáct nehod

Policie v důsledku sněžení a nárazového větru vyjížděla od ranních hodin k 11 dopravním nehodám. Silnice v kraji jsou pokryté uježděnou vrstvou sněhu. S ohledem na uvedené skutečnosti je potřeba upravit styl a způsob jízdy. „První problémy se sjízdností silnic jsme zaznamenali dnes kolem půl třetí ráno na Žďársku u Polničky. Další problémy se sjízdností byly hlášeny u obcí Jitkov, Skála a Štoky na Havlíčkobrodsku, u Dlouhé Brtnice a křižovatka Kasárna na Jihlavsku, na Pelhřimovsku Humpolec – Rozkoš, kdy velké problémy jsou hlášeny i na nájezdu na dálnici D1 exit 90, a na Třebíčsku u obce Mohelno," vyjmenovala krátce po 7. hodině mluvčí Lébrová. V Chotěboři se před malou chvílí srazilo osobní auto s chodkyní. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR, HZS Kraje Vysočina | Zdroj Policie ČR, HZS Kraje Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nový sníh komplikuje dopravu, ve Stonařově se srazily dva kamiony. Jeďte jinudy, radí policie | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.