Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Uvízlé kamiony, popadané stromy. Dopravu v kraji komplikuje sníh, stalo se už několik nehod

, aktualizováno 6. prosince 2022, 7:45

Na Vysočině v noci poměrně intenzivně sněžilo, to se podepsalo na situaci v dopravě. Policie i hasiči od rána půlnoci vyjížděli k několika dopravním nehodám, kvůli vyproštění kamionu je uzavřena komunikace na I/23. Jde o úsek Náměšť nad Oslavou a křižovatka na obec Studenec.

Provoz na místě je řízen policií. Všechny komunikace jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. „Od 5 hodin máme hlášeno 7 dopravních nehod," informovala novináře Dana Čírtková, mluvčí policistů s tím, že u obce Samšín na Pelhřimovsku je také uvízlý kamion. 

Dopravní nehoda v obci Speřice, foto: HZS Kraje Vysočina 

Krátce po 2. hodině vyjížděly záchranné složky k dopravní nehodě nákladního vozidla, ke které došlo na komunikaci u obce Častotice na Třebíčsku. „Nákladní vůz skončil po nehodě převrácený mimo komunikaci na boku. Při nehodě došlo ke zranění řidiče vozidla. K další nehodě došlo před čtvrtou hodinou ráno na komunikaci u obce Speřice na Pelhřimovsku. Osobní vůz skončil po nehodě převrácený na boku. Při nehodě se zranila jedna osoba," vyjmenovala Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Dopravní nehoda u Budišova, foto: HZS Kraje Vysočina

Po páté hodině ráno vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Velké Meziříčí a Třebíč k ohlášenému nárazu osobního vozidla do padlého stromu na komunikaci u obce Budišov na Třebíčsku. Zde se naštěstí nikdo nezranil. „K velmi podobné dopravní nehodě vyjížděli hasiči v 5:13 na komunikaci k obci Litkovice na Pelhřimovsku. I tady se náraz osobního vozidla do padlého stromu obešel bez zranění osob. O minutu později došlo k havárii osobního vozidla u obce Třebenice na Třebíčsku. Při nehodě se zranila jedna osoba," dodala Musilová. 

Devět stromů na Pelhřimovsku 

Hasiče zaměstnaly také popadané stromy na komunikace. Podle informací od mluvčí Musilové od půlnoci zasahovali hasiči u popadaných stromů již šestnáctkrát. Nejvíce popadaných stromů - devět - zaznamenali na Pelhřimovsku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj Policie ČR, HZS Kraje Vysočina

Štítky sníh, doprava, počasí, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Uvízlé kamiony, popadané stromy. Dopravu v kraji komplikuje sníh, stalo se už několik nehod | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.