Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Už brzy začnou práce na novém jihlavském terminálu. S parkovištěm a upraveným parkem s lavičkami

Cestující v Jihlavě se dočkají důstojnějšího zázemí. Již tento měsíc začnou práce na stavbě nového terminálu městské hromadné dopravy. Zcela nové zázemí pro trolejbusy a autobusy vznikne u hlavního vlakového nádraží.

„Zrekonstruujeme a přesuneme stávající zastávky MHD. Autobusovou zastávku směr centrum sloučíme s nástupní trolejbusovou a autobusovou zastávku směr z centra vybudujeme v nové poloze,“ přiblížil změny náměstek primátorky Petr Ryška. Opravou projdou také odstavné plochy pro vozy MHD a samotnou točnu, součástí terminálu budou i bezbariérové zastávky pro náhradní vlakovou dopravu a počítá se i s opravou a rozšířením parkoviště P+R. Chybět nebudou ani místa pro jízdní kola s cyklostojany.

Lidé, kteří si budou chtít během cestování odpočinout, určitě ocení úpravy přilehlého parku, v němž specializovaná firma upraví cesty a přibudou tam nové lavičky. „Konečně tak budeme mít reprezentativní místo pro cestující, kteří si tam budou moci posedět a odpočinout,“ dodal náměstek primátorky.

Nasvětlené přechody 

Jak dodal mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk, součástí nového terminálu budou i bezbariérové přístupové komunikace pro pěší včetně bezbariérově upravených přechodů pro chodce s nasvětlením.

Náklady na nový terminál byly vyčísleny na 28,5 milionů korun. „Předpokládaná výše podpory je 14,22 milionu korun," dodal mluvčí Radovan Daněk. 

První cestující nový terminál poprvé otestují v červnu 2023. „V návaznosti na stavbu terminálu připravuje Dopravní podnik města Jihlavy ještě výměnu trakčního trolejového vedení v prostoru točny MHD," doplnil Daněk závěrem. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky terminál, vlak, doprava, cestující, park, úprava, Jihlava, městská hromadná doprava, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už brzy začnou práce na novém jihlavském terminálu. S parkovištěm a upraveným parkem s lavičkami | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.