Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Na silnici I/37 se po zimní přestávce opět pracuje. Řidiči ode dneška musí jet po objížďce

S počátkem nového měsíce obnovilo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) práce na opravách vozovky silnice I/37 mezi Ostrovem nad Oslavou a Křižanovem. Ty byly zahájeny v roce 2021.

Úsek, který se opravuje, je dlouhý 10,6 kilometru. „V letošním roce dokončíme ty úseky, které nebyly realizované v průběhu předchozí stavební sezony," upřesnil v tiskové zprávě Martin Buček z ŘSD. 

Už v dubnu začnou opravy na I/23 ve Staré Říši. Řidiči budou jezdit po objížďce

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) obdrželo sedm nabídek ve veřejném výběrovém řízení na zhotovitele stavby „I/23 Stará Říše průtah”. Práce by měly být zahájeny v průběhu dubna, úsek bude pro řidiče zcela uzavřený.

Stavební dělníci byli na místě k vidění, pokud bylo příznivé počasí, už v první polovině února, kdy pracovali na odvodnění komunikace I/37. S úplným začátkem nové stavební sezony tedy ŘSD zahajuje i současnou opravu povrchu. „Staré konstrukční vrstvy vozovky dnes frézujeme na průtahu Ostrovem nad Oslavou, kde zbývá opravit přibližně 700 metrů. Na průtahu obcí se pracuje za provozu po polovinách vozovky a provoz je veden kyvadlově průjezdným jízdním pruhem a řízen světelnou signalizací," sdělil v pátek 1. dubna Buček.

Dnes práce pokračují frézováním na průtahu obcí Jívoví, kde budou stavební dělníci opravovat zhruba1300 metrů. „Zde se však bude pracovat za úplné uzavírky této části silnice I/37 s převedením dopravy na značenou objízdnou trasu," upozornil Buček. 

Oprava téměř 70 let starého mostu na I/19 začala. Dopravu na místě budou řídit semafory

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) v pátek 25. března předalo zhotoviteli staveniště, a zahájilo tak opravu mostu s evidenčním číslem 19-076. Ten překlenuje silnici I/19 přes Slavkovický potok u Radňovic na Žďársku.

ŘSD letos plánuje na daném místě pokračovat ve výměně konstrukčních vrstev vozovky v různé její tloušťce dle výsledků předchozí diagnostiky. „Kde budou po odfrézování stávajícího asfaltového souvrství zjištěny další lokální poruchy, budou provedeny případné lokální sanace s odstraněním části podkladní vrstvy a její reprofilací a zhutněním," doplnil Buček.

Výstavba protihlukové stěny v Radostíně začala. Řidiče na I/38 čeká částečné omezení

Na silnici I/38 v Radostíně na Havlíčkobrodsku odstartovala výstavba nové protihlukové stěny. Její realizaci má na starosti firma Eurovia CS a.s. Řidiči místem projíždí pouze jedním jízdním pruhem.

Opravovaný úsek bude dále vyčištěný, dosypaný a ještě je v plánu zpevnění krajnic. „Bude provedena výměna stávající svodidel a jejich doplnění, aby zádržný systém odpovídal současným normám. Pokračovat budeme v opravách odvodnění komunikace," uzavírá Martin Buček. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky doprava, oprava, práce, I/37, ŘSD, Ostrov nad Oslavou, Křižanov, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnici I/37 se po zimní přestávce opět pracuje. Řidiči ode dneška musí jet po objížďce | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.