Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Už v dubnu začnou opravy na I/23 ve Staré Říši. Řidiči budou jezdit po objížďce

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) obdrželo sedm nabídek ve veřejném výběrovém řízení na zhotovitele stavby „I/23 Stará Říše průtah”. Práce by měly být zahájeny v průběhu dubna, úsek bude pro řidiče zcela uzavřený.

V rámci zmíněné stavby bude opraveno 1200 metrů silnice I/23 v obci Stará Říše na Jihlavsku. „Nejvýhodnější ekonomickou nabídku podala společnost Skanska, a.s., která se zavázala opravu provést za 25,95 milionu  korun bez DPH s uvedením stavy do provozu za 48 kalendářních dnů," jmenuje za ŘSD Martin Buček. 

Provedenou diagnostikou byla na komunikaci zjištěna řada poruch, jako je hloubková koroze, celá řada typů trhlin, plošné deformace nebo olámané okraje. Zjištěný stav bude řešen předmětnou opravou. „V rámci ní dojde k odfrézování starých konstrukčních vrstev, provedena bude homogenizace podkladní vrstvy za studena a následovat bude pokládka nové podkladní, ložné a obrusné vrstvy. Provedena bude rovněž úprava odvodnění, výměna uličních vpustí i úprava sjezdů z komunikace na přilehlé pozemky. Dojde také na výměnu svodidel, vodicích sloupků a svislého dopravního značení," popisuje Buček plánované práce. 

ŘSD plánuje zahájení oprav ještě v průběhu měsíce dubna s tím, že celá oprava bude probíhat za vyloučeného provozu při úplné uzavírce inkriminovaného úseku silnice I/23. „Bližší informace ke stavbě i objízdným trasám sdělíme před zahájením opravy," ujišťuje Martin Buček. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky průtah, I/23, Stará Říše, doprava, oprava, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, Skanska, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už v dubnu začnou opravy na I/23 ve Staré Říši. Řidiči budou jezdit po objížďce | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.