Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Oprava téměř 70 let starého mostu na I/19 začala. Dopravu na místě budou řídit semafory

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) v pátek 25. března předalo zhotoviteli staveniště, a zahájilo tak opravu mostu s evidenčním číslem 19-076. Ten překlenuje silnici I/19 přes Slavkovický potok u Radňovic na Žďársku.

Na uvedeném místě se hned během uplynulého víkendu začalo pracovat. „V průběhu víkendu proběhlo kácení mimolesní zeleně a od pondělí 28. března již zahajují práce na mostě samotném. Pracovat se bude za provozu po polovinách s kyvadlově řízeným provozem světelnou signalizací v průjezdné jízdním pruhu," popisuje Martin Buček z ŘSD.

Jako první přijde na řadu odstranění zábradlí, římsy a vozovkového souvrství. Následně bude odstraněn vyrovnávací beton až na horní povrch nosné konstrukce. „Následně navážou zemní práce v přechodových oblastech mostu. Opravený most jako celek by měl být uveden do provozu za 4 měsíce," přiblížil Buček časový plán oprav. 

Most z roku 1954 už není bezpečný 

Provedená diagnostika ukázala, že most postavený v roce 1954, který byl v roce 1977 rozšířen, již nesplňuje požadavky na bezpečný a plynulý provoz. Jedním z problémů jsou například stávající křídla mostu, která jsou krátká, a dochází tak k sesuvu svahových kuželů, které jsou příkré.

Dožilý je i stav mostního svršku, který bude třeba celý odstranit až na nosnou konstrukci. Na ní bude provedena nová samonosná spřažená deska s novou izolací. Každé křídlo mostu bude prodlouženo zhruba o dva metry a na bocích mostu budou provedeny nové čelní zídky a na nich budou osazeny nové železobetonové římsy," sdělil již dříve k technickému stavu Martin Buček. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky most, I/19, Radňovice, doprava, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava téměř 70 let starého mostu na I/19 začala. Dopravu na místě budou řídit semafory | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.