Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

ANKETA: Jihlava ukázala nové zastávky MHD. Jejich výstavba se plánuje na rok 2021

Krajská Jihlava bude mít nové zastávky MHD. Dohodli se na tom jihlavští zastupitelé, a to na svém posledním zasedání, které se konalo v úterý 4. listopadu. Jihlavská radnice nyní ukázala fotografie, jak by měly vypadat. Fotky jsou z Luhačovic, kde mají stejné zastávky.

„Na Brněnském mostě, na nejvytíženějších zastávkách MHD v Jihlavě, vzniknou dva nové přístřešky. Nový přístřešek vznikne také na zastávce v Malém Beranově. Přístřešky budou mít „zelené” střechy,“ popsal již dříve Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Dodal, že v Popicích, Herolticích a na ulici Rantířovská budou svítit nové lampy veřejného osvětlení.

Zastupitelé Jihlavy schválili provedení rozpočtových opatření tak, že za přístřešky na Brněnském mostě město zaplatí 290 a 210 tisíc korun a za přístřešek v Malém Beranově 160 tisíc korun.

Zastávkový přístřešek bude s vegetační rovnou střechou, na které porostou suchomilné rostliny. Zakrytá plocha činí asi 7 m2

„Nyní už hlásí mrazy, takže by byly ohroženy zemní práce a v zimě se nedá pokládat na střechu ani vegetační koberec, proto se výstavba zastávek plánuje až na rok 2021,“ upřesnil s ohledem na počasí Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Jihlava bude mít nové „zelené“ přístřešky zastávek MHD. K tomu na 3 místech přibude veřejné osvětlení

Jihlavští zastupitelé na svém úterním zasedání rozhodli o tom, že v krajském městě přibudou nové přístřešky zastávek MHD. Tři místa ve městě se navíc dočkají veřejného osvětlení.

Jak se vám líbí tyto zastávky?

Celkem hlasovalo76 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky zastávka, MHD, doprava, přístřešek, zeleň, anketa, Jihlava, městská hromadná doprava, radnice, Luhačovice, Malý Beranov, Popice, Heroltice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Jihlava ukázala nové zastávky MHD. Jejich výstavba se plánuje na rok 2021 | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.