Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cesta do práce nebo do školy dnes ráno v Jihlavě vyžaduje hodně pevné nervy

, aktualizováno 11. listopadu 2019, 8:46

Až s třicetiminutovým zdržením musí počítat všichni řidiči, kteří se dnes se svými auty pohybují v okolí Horního Kosova, jihlavské nemocnice nebo třeba Jiráskovy ulice. Dlouhé kolony, které se téměř nepohnou, souvisí nejen s opravami na Vrchlického ulici. Na ty si už lidé během několika posledních dní mohli zvyknout. Poměrně složité dopravní situaci od dnešního rána neprospívá avizované uzavření křižovatky ulic Rantířovská – Žižkova.

K jejímu uzavření došlo dnes ráno, a to kvůli stavebním úpravám poblíž čerpací stanice ONO. Uzavření zmíněného úseku bude trvat do neděle 17. listopadu. Jde o poslední fázi  úprav v okolí ústředního hřbitova, mimo jiné zde proběhne výstavba nové světelné křižovatky. Uzavírka ovlivní linky jihlavské městské hromadné dopravy (MHD) od 13. listopadu, linky veřejné linkové dopravy využijí objízdných tras již ode dneška.

„Objízdné trasy pro osobní i nákladní dopravu jsou vedeny přes přivaděč na Znojemskou ulici, aby vozidla neblokovala Jiráskovu ulici, která je oficiální objízdnou trasou v rámci úprav Vrchlického ulice. Jedná se o úplně poslední stavební akci u Ústředního hřbitova, prosím tedy řidiče o trpělivost. Až se to dokončí, tak bude celé okolí křižovatky nové, hotové a plynule průjezdné,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy Petr Laštovička.


V těchto dnech probíhá oprava Vrchlického ulice. Aby toho pro řidiče nebylo málo, tak z toho vyplývající omezení na sedm dní doplní uzavírka křižovatky ulic Rantířovská a Žižkova. Od 11. do 17. listopadu proběhne v rámci poslední fáze úprav v...

 

Stavba na křižovatce Rantířovské a Žižkovy ulice bude rozdělena do dvou etap, v rámci první etapy se upraví povrch na Žižkově ulici, a to v úseku začínajícím za odbočkou k benzínové stanici Tank ONO až po autocentrum Auto Vysočina. Tato etapa potrvá od 11. do 12. listopadu. Při druhé etapě se od 13. do 17. listopadu uzavře Rantířovská ulice, a to po přechod k supermarketu Terno.

Zmíněná dopravní omezení doprovází od dnešního rána kritiku uživatelů sociálních sítí. „To není špatné. Dvě uzavírky naráz, z H. Kosova trvá cesta k Penny 25 minut. Večer na městě akce pro X tisíc lidí. Kdo tohle naplánoval? A byl u toho při smyslech???“ „Zas nějakýho chytráka napadlo uzavřít dvě souběžné silnice.“ „Výborná cesta od Prachárny směr Znojmo. ???? Nejlépe jet na Brod a tam se otočit a hurá zpátky,“ objevilo se dnes ráno na Facebooku. Jedna ze čtenářek Jihlavské Drbny dnes ráno informovala o zhruba třicetiminutovém zdržení na ulici S. K. Neumanna. Podobně na tom je i Jiráskova ulice. 

Situaci zkomplikuje svatý Martin 

Do centra Jihlavy dnes navečer přijede svatý Martin se svou družinou. Je tedy jasné, že doprava bude během odpoledne v Jihlavě ještě více houstnout. Řidiči se proto budou muset obrnit ještě větší trpělivostí, případně jít pěšky nebo zvolit městskou hromadnou dopravu.


Do čtyř etap bude rozdělena oprava vozovky na ulici Vrchlického v Jihlavě. Práce začaly již během uplynulého týdne. Oprava úseku od kruhového objezdu po sjezd k přivaděči potrvá do začátku prosince. Lidé se musí připravit na uzavírky.

 

Foto čtenářka Jihlavské Drbny

Štítky doprava, cestování, kolaps, uzavírka, Jihlava, Kosovo, Lékárenský komplex Jihlava, městská hromadná doprava, Tank ONO, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta do práce nebo do školy dnes ráno v Jihlavě vyžaduje hodně pevné nervy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.