Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Křižovatka Žižkova – Rantířovská se u benzínky uzavře. Práce na silnici ovlivní i MHD

, aktualizováno 6. listopadu 2019, 9:26

V těchto dnech probíhá oprava Vrchlického ulice. Aby toho pro řidiče nebylo málo, tak z toho vyplývající omezení na sedm dní doplní uzavírka křižovatky ulic Rantířovská a Žižkova. Od 11. do 17. listopadu proběhne v rámci poslední fáze úprav v okolí Ústředního hřbitova výstavba nové světelné křižovatky. Uzavírka ovlivní linky jihlavské městské hromadné dopravy (MHD) od 13. listopadu, linky veřejné linkové dopravy využijí objízdných tras již od 11. listopadu.

„Objízdné trasy pro osobní i nákladní dopravu jsou vedeny přes přivaděč na Znojemskou ulici, aby vozidla neblokovala Jiráskovu ulici, která je oficiální objízdnou trasou v rámci úprav Vrchlického ulice. Jedná se o úplně poslední stavební akci u Ústředního hřbitova, prosím tedy řidiče o trpělivost. Až se to dokončí, tak bude celé okolí křižovatky nové, hotové a plynule průjezdné,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy Petr Laštovička.

Stavba na křižovatce Rantířovské a Žižkovy ulice bude rozdělena do dvou etap, v rámci první etapy se upraví povrch na Žižkově ulici, a to v úseku začínajícím za odbočkou k benzínové stanici Tank ONO až po autocentrum Auto Vysočina. Tato etapa potrvá od 11. do 12. listopadu. Při druhé etapě se od 13. do 17. listopadu uzavře Rantířovská ulice, a to po přechod k supermarketu Terno.

Objízdné trasy osobní a nákladní dopravy

Ve směru od Pelhřimova povede objízdná trasa z komunikace II/602 na přivaděč I/38 směr Znojmo, ze které lze odbočit na Znojemskou ulici v lokalitě V Ráji. Ze Znojemské se poté lze dostat centrem města na Hradební a poté Žižkovu ulici. Objízdnou trasu naleznete ZDE.

Objízdné trasy MHD

Linky MHD ovlivní až druhá etapa uzavírky. Do té doby budou mít přístupnou cestu za benzínovou stanicí Tank ONO, která se stane 11. listopadu, pro vozidla Dopravního podniku města Jihlavy obousměrnou.

Při druhé etapě, která 13. listopadu uzavře část Rantířovské ulice až do 17. listopadu, se omezení dotkne linky 3, a to od 7.00 ráno, kdy projede její poslední spoj. Linka bude při uzavírce vedena ze zastávky Horní Kosov po objízdné trase ulicí S. K. Neumanna, Jiráskova, Hamerníkova a U Cvičiště na ulici Žižkovu, kde bude dále pokračovat po své trase. To stejné bude platit i v opačném směru.

„Zastávky Lipová, Horní Kosov, Rantířovská, Za Prachárnou a P+R Žižkova nebudou v obou směrech obsluhovány. Omlouváme se touto cestou cestující veřejnost za problémy způsobené uzavírkami komunikací,“ uvedl ředitel jihlavského dopravního podniku Radim Rovner. 

Objízdné trasy MHD, které budou platit od 13. listopadu naleznete ZDE.

Objízdné trasy veřejné linkové dopravy

Veřejná linková doprava bude mít dvě objízdné trasy rozdělené podle směrů příjezdu do Jihlavy. Ve směru z Pelhřimova a Třeště zatočí autobus ze silnice II/602 na přivaděč I/38 směrem k Jiráskově ulici. Při příjezdu do Jihlavy autobus obslouží zastávku Jihlava, poliklinika na ulici Vrchlického, ve směru z Jihlavy však k nemocnici zajíždět již nebude.

Druhá objízdná trasa je vedena při směru z Rantířova ulicí Náhorní, Za Poštou, S. K. Neumanna a dál na ulici Jiráskovu. Obslouženy budou tedy v obou směrech zastávky Jihlava, Horní Kosov a Jihlava, Jiráskova. Zastávka Jihlava, poliklinika bude obsluhována stejně, jako je zmíněno výše, tedy pouze při výstupu, když autobus vjíždí do města a dále pokračuje na autobusové nádraží.

Tuto objízdnou trasu ve směru do Jihlavy naleznete ZDE

Přístup k Ternu a Tank ONO

Supermarket Terno bude po celou dobu stavby z Rantířovské ulice přístupný, avšak přestavba interiéru prodejny jej na kritický týden uzavře. Benzínová stanice Tank ONO bude mít omezený přístup při obou etapách.

První etapa uzavírá příjezd ze Žižkovy ulice a druhá etapa omezuje odbočku k čerpací stanici z Rantířovské ulice. Pro benzín či naftu se tedy řidič dostanou od 11. do 12. listopadu pouze z Rantířovské, od 13. do 17. listopadu zase jen ze Žižkovy ulice.


Do čtyř etap bude rozdělena oprava vozovky na ulici Vrchlického v Jihlavě. Práce začaly již během uplynulého týdne. Oprava úseku od kruhového objezdu po sjezd k přivaděči potrvá do začátku prosince. Lidé se musí připravit na uzavírky.

 

Foto Jihlavský MHD

Štítky uzavírka, křižovatka, omezení, doprava, MHD, městská hromadná doprava, Jihlava, Tank ONO, Stanislav Kostka Neumann, Pelhřimov, Horní Kosov, silnice, Dopravní podnik města Jihlavy, Ústřední hřbitov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatka Žižkova – Rantířovská se u benzínky uzavře. Práce na silnici ovlivní i MHD | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.