Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

PŘEHLED: Začaly opravy ve Vrchlického ulici. Jak se dotknou řidičů i cestujících v MHD?

, aktualizováno 4. listopadu 2019, 9:23

Do čtyř etap bude rozdělena oprava vozovky na ulici Vrchlického v Jihlavě. Práce začaly již během uplynulého týdne. Oprava úseku od kruhového objezdu po sjezd k přivaděči potrvá do začátku prosince. Lidé se musí připravit na uzavírky.

Každá etapa ze zmíněných čtyř bude mít dvě části, v první budou moci přes vozovku projet vozidla městské hromadné dopravy (MHD) a integrovaného záchranného systému, druhá část vozovku uzavře úplně.

Pro cestující veřejnost zřejmě bude nejhorší první a druhá etapa, kdy se uzavřou vjezdy na parkoviště před jihlavskou nemocnicí. Lidé mohou využít parkoviště za nemocnicí, popřípadě záchytné parkoviště P+R na Žižkově ulici, které už je od 1. listopadu otevřené.  

Zhotovitelem stavby je společnost PORR a. s., která informovala o předběžných termínech úplných uzavírek.

I. etapa: 7. 11. (7:00) – 9. 11. (7:00)
II. etapa: 15. – 16. 11.
III. etapa: 21. – 22. 11.
IV. etapa: 30. 11. – 2. 12. 2019

„Časy se mohou podle počasí a průběhu stavby změnit, pokud se tak stane, budeme o tom informovat,“ uvedla Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Objížďka přes Jiráskovu a S.K. Neumanna

Na omezení se musí připravit také lidé, kteří využívají jihlavskou MHD.

Uzavírky se dotknou linek B, N, 31 a 41. Zastávky Zátopkova a Zimní jsou do konce stavby zrušeny bez náhrady, zastávka Dům Zdraví je přesunuta před okružní křižovatku v ulici Vrchlického. Místo zastávky S. K. Neumanna lze využít konečnou zastávku Staré Hory.

Během dob úplných uzavírek platí objízdné trasy pro osobní, nákladní, městskou hromadnou i veřejnou linkovou dopravu přes ulici Jiráskovu a S. K. Neumanna.


Dopravu v Jihlavě od příštího týdne ztíží opravy silnice v ulici Vrchlického, kde je i nemocnice. Několik stovek metrů frekventované komunikace by měli stavbaři po etapách spravit nejdéle za 40 dnů, řekl dnes novinářům náměstek primátorky Petr...

 

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky oprava, Vrchlického, uzavírka, omezení, doprava, MHD, městská hromadná doprava, Jihlava, Stanislav Kostka Neumann, Lékárenský komplex Jihlava, Porr, Dům zdraví spol. s r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Začaly opravy ve Vrchlického ulici. Jak se dotknou řidičů i cestujících v MHD? | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.