Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Příští týden začnou opravy ve Vrchlického ulici. Řidiči se musí připravit na komplikace

, aktualizováno 25. října 2019, 13:13

Dopravu v Jihlavě od příštího týdne ztíží opravy silnice v ulici Vrchlického, kde je i nemocnice. Několik stovek metrů frekventované komunikace by měli stavbaři po etapách spravit nejdéle za 40 dnů, řekl dnes novinářům náměstek primátorky Petr Laštovička (ODS). Další potíže by mohlo příští měsíc způsobit několikadenní uzavření opravované křižovatky v Žižkově ulici, o němž se teď rozhoduje.

Rozhodnutí, zda bude možné křižovatku uzavřít, podle náměstka padne v příštím týdnu po jednání, jehož by se měli zúčastnit zástupci dotčených stran i policie.

Stavební firma podle náměstka původně plánovala ukončit přestavbu křižovatky u čerpací stanice v Žižkově ulici příští rok zjara, ale stavba postupuje rychleji a mohla by být hotová do zimy. Kvůli tomu by ale firma potřebovala od 11. listopadu křižovatku asi na pět dní uzavřít. Touto trasou ale zároveň povedou objízdné trasy kvůli rekonstrukci ve Vrchlického ulici.


Na jihlavském P+R parkovišti možná budeme moct zastavit ještě před letošními Vánocemi

Na výpadovce na Pelhřimov v blízkosti čerpací stanice ONO jsou již několik týdnů k vidění pracovní stroje a stavaři, kteří pracují na parkovišti P+R. Práce jsou rozdělené do dvou etap, přičemž první z nich by měla skončit už za pár dní. Druhá...

 

„Je to velký problém, který by zavdával ke kolapsu, zvlášť když bude zavřené parkoviště u nemocnice v ulici Vrchlického a lidé by měli najíždět na parkoviště z Žižkovy ulice," uvedl náměstek Petr Laštovička. Na druhou stranu by podle něj dokončením křižovatky rychleji zmizelo problematické místo při výjezdu na Pelhřimov, kde je teď provizorní značení a kde se tvoří kolony aut.

Opravy vozovky Vrchlického ulice budou stát kolem šesti milionů korun. Informace o průběhu prací budou na webu a facebooku města. V jejich úvodní části nebude možné parkovat před domem zdraví ani u sousedního hlavního vchodu do nemocnice. Návštěvníkům bude sloužit zadní parkoviště u nemocnice. Otevřené by mělo být od listopadu také nové parkoviště u hřbitova v Žižkově ulici.


V těchto dnech finišují práce na nové zastávce MHD v krajském městě, která již brzy začne sloužit veřejnosti. Bude se nacházet na Žižkově ulici, poblíž parkoviště P+R, jež se nyní buduje. Zastávka je pojmenována P+R Žižkova. A tento název se...

 

Autoři | Foto Drbna

Štítky oprava, Vrchlického, doprava, omezení, nemocnice, ODS, Jihlava, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden začnou opravy ve Vrchlického ulici. Řidiči se musí připravit na komplikace | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.