Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Uškrtil manželku a tělo vhodil do rybníka Malé Peklo. Soud mu potvrdil 12 let ve vězení

Dvanáct let stráví ve vězení třiapadesátiletý muž, který vloni 28. července zavraždil svou manželku. Trest mu dnes potvrdil odvolací pražský vrchní soud.

Třiapadesátiletý muž svou manželku uškrtil vloni v létě v jejich bytě v Havlíčkově Brodě. Tělo odvezl a hodil do rybníka. Vraždě předcházela několikahodinová manželská hádka kvůli mužově nevěře.

Obžaloba původně tvrdila, že manžel vraždu svojí ženy plánoval. Podle soudu se to však neprokázalo. Také muž, který se k činu přiznal, nařčení z promyšlené vraždy odmítl. Dnes u soudu zopakoval, že smrti své ženy lituje. „Ten zločin se nikdy neměl stát. Nedokážu manželce vrátit život ani dětem mámu," prohlásil vrah z Havlíčkova Brodu. Ve svém odvolání pak tvrdil, že jednal v afektu. Požadoval mírnější trest.

Odvolací senát ale mužovo odvolání zamítl. „Výměra trestu je správná," uvedl předseda Martin Zelenka. Podle něj musel soud přihlédnout k tomu, jak se muž choval po činu. Obžalovanému také podle soudce přitížilo to, že zavraždil manželku, tedy „osobu blízkou".

Chtěl, aby už mlčela 

K nešťastné události došlo vloni v noci na 28. července. Muž svoji o tři roky mladší manželku po hádce zalehl a uškrtil. U soudu tvrdil, že byl po několika hodinách dohadování velmi vyčerpaný a chtěl, aby už mlčela. Ženino nahé tělo odvezl manžel k rybníku zvanému Malé Peklo. Převázal ho připraveným stahovacím popruhem s připevněným kompresorem, který si vzal v garáži, a vhodil do vody. Tělo našel 1. srpna náhodou turista, který u rybníka zastavil s autem cestou na dovolenou.

Muž zabil také manželčina psa, kterého společně s ženinými letními šaty a bundou vhodil do kontejneru na sídlišti asi kilometr od místa bydliště. Na policii ohlásil, že žena odešla z domova na procházku se psem a už se nevrátila. U hlavního líčení řekl, že dostal strach a chtěl zamést stopy.

Do pátrání se zapojil i vrtulník 

Do pátrání se vloni v létě zapojily desítky policistů, hasičů a nasazen byl opakovaně také vrtulník letecké služby Policie České republiky. Pomoci mohla také veřejnost.

Muž se k činu doznal. Odmítl však tvrzení obžaloby, že si chtěl uvolnit ruce pro vztah s jinou ženou a ukončit manželství. S manželkou měl údajně dlouhodobé spory. Asi před osmi lety se kvůli vyhasínajícímu manželskému vztahu sblížil s jinou ženou, asi po dvou letech ale tento vztah ukončil. Ve své výpovědi uvedl, že se snažil manželství udržet, žena se však stále k jeho nevěře vracela a vyčítala mu ji. Nakonec se opět začal s přítelkyní scházet a rozhodl se, že až děti dostudují, rozvede se. Poslední hádku už ale nevydržel.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky soud, vražda, vrah, trest, Havlíčkův Brod, rybník, Vrchní soud v Praze, Policie České republiky, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uškrtil manželku a tělo vhodil do rybníka Malé Peklo. Soud mu potvrdil 12 let ve vězení | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.