Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vánoční svátky byly pro hasiče na Vysočině hodně náročné. Pomáhali s přívaly sněhu i s velkou vodou

Letošní vánoční svátky jsou za námi. A třeba pro hasiče na Vysočině byly velmi náročné. Nejvíce zásahů měli na Štědrý den, potřeba byli i o den dříve, tedy v sobotu 23. prosince, kdy byly velké dopravní problémy hlavně na dálnici D1.

Vlivem hustého sněžení a silného nárazového větru měly zejména kamiony velké problémy vyjet do kopce, řada z nich tedy na dálnici uvízla. V důsledku toho se na potřebná místa nemohli dostat sypači. Někteří řidiči tak na D1 strávili třeba i osm hodin, někdy bez jídla, pití a pohonných hmot.

Dálnice D1 je na Vysočině opět plynule průjezdná. V sobotu večer ji ve směru na Brno od 70. kilometru na několik hodin zablokovaly uvízlé kamiony, řekla dnes ráno mluvčí policie na Vysočině Michaela Lébrová. Auta kvůli tomu stála na dálnici až...

Hasiči v Kraji Vysočina se nezastavili ani na Štědrý den. „To pomoc hasičů byla potřeba na více než 300 místech. V pondělí jsme zasahovali u 163 událostí, v úterý u 51," shrnula dnes ráno mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. 

Přívaly nového sněhu začaly v důsledku oteplení a deště velmi rychle tát, tím pádem řadu obcí na Vysočině postihla povodeň. I s tím pomáhali hasiči. Na Štěpána zasahovali u více než 50 událostí.

Na mnoha místech Vysočiny aktuálně bojují s velkou vodou. V důsledku rychlého tání extrémní sněhové pokrývky a následného deště je na několika sledovaných profilech řek na území Kraje Vysočina hlášen třetí stupeň povodňové aktivity, kvůli závažné...

 „Opět se nejčastěji jednalo o odstranění stromů, čerpání vody a monitorování stavu vodních toků. Nejvíce událostí řešili hasiči na Havlíčkobrodsku," dodala Musilová k 26. letošnímu prosinci. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky Vánoce, svátky, zásah, výjezd, hasiči, Kraj Vysočina

Vánoční svátky byly pro hasiče na Vysočině hodně náročné. Pomáhali s přívaly sněhu i s velkou vodou | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.