Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Během posledního týdne se zlepšila voda v Břevnické nádrži a Ředkovci

Na Vysočině se v posledním týdnu o něco zlepšila voda v Břevnické nádrži u Chotěboře a v rybníku Ředkovec. Dál ale platí zákaz koupání v rybníku Kachlička na Havlíčkobrodsku vydaný v polovině minulého měsíce. Nevhodná ke koupání je přehrada Trnávka. Vyplývá to z údajů, které na webu zveřejnila krajská hygienická stanice. Na začátku tohoto týdne hygienici informovali o tom, že už zase mají čistou vodu rekreační rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý na Jihlavsku, jejichž krátkodobé znečištění způsobily prudké deště.

Dvanáctihektarová Břevnická nádrž byla podle hygieniků minulý týden nevhodná ke koupání kvůli sinicím i kvůli znečištění po deštích. Sinice a větší množství chlorofylu v její vodě potvrdily i testy v tomto týdnu, pravděpodobnost zdravotních problémů u rekreantů je podle hygieniků nyní mírně zvýšená. Po koupání jim doporučují se osprchovat. Voda je v této nádrži vyhřátá na 22 stupňů Celsia. Osprchovat by se lidé měli také po koupání v rybníku Koupaliště v Novém Městě na Moravě.

Hygienici: Malý a Velký Pařezitý rybník je zase čistý a vhodný ke koupání. Znečištění bylo pouze přechodné

Pokud se rádi koupete v rybnících Velký a Malý Pařezitý, pak vás následující zpráva potěší. Hygienici z Vysočiny tyto dvě vodní plochy opět doporučují ke koupání, protože podle aktuálních výsledků testů mají tyto dva rybníky opět čistou vodu,...

Čistší vodu než před týdnem má také rybník Ředkovec poblíž vsi Babice na Havlíčkobrodsku. Podle hygieniků je nyní vhodný ke koupání.

Hygienici nyní kontrolovali rekreační vodní plochy, které měly před týdnem nejhorší výsledky. Poslední letošní monitoring kvality vody ve všech rekreačních rybnících a přehradách Vysočiny udělají 21. srpna.

Vhodné ke koupání byly podle výsledků z minulého týdne koupací biotopy v Třešti, Jemnici a Šiklově Mlýně, rybník Velké Dářko, rouchovanské koupaliště Stejskal, přehrada Dalešice a zatopený lom v Horní Cerekvi.

Mírně snížená kvalita vody byla v přehradě Sedlice, žďárské pilské nádrži a v rybnících Domanínský, Medlov a Sykovec na Žďársku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vysocina.eu

Štítky koupání, rekreace, zdraví, koupaliště, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Během posledního týdne se zlepšila voda v Břevnické nádrži a Ředkovci | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.