Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V nadcházející sezoně beze změny. Jihlavské fotbalisty i nadále povede trenér David Oulehla

Jihlavské fotbalisty v nadcházející sezoně i nadále povede devětatřicetiletý kouč David Oulehla. Ten tak v jihlavském klubu FC Vysočina naváže na svou vydařenou záchranářskou misi, jež započal na začátku letošního května. Oulehla vystřídal trenéra Ondřeje Smetanu, kterého vedení klubu v druhé polovině dubna odvolalo.

Devětatřicetiletý David Oulehla s trénováním začal v FC Vysočina, kde se věnoval výchově mladých talentů do léta 2014. Poté se od jihlavského staršího dorostu přesunul do jablonecké mládežnické akademie.

Oulehla trenérskou kariéru v ligovém fotbale odstartoval jako asistent ve Viktorii Žižkov, kde působil v období 2016 až 2018. Poté přijal nabídku hlavního kouče od druholigového Varnsdorfu, který vedl v letech 2018 až 2020. V prosinci 2020 se Oulehla vrátil na lavičku Žižkova, odkud byl v říjnu 2021 odvolán.

Nové působiště nalezl v létě 2022, kdy nastoupil jako asistent kouče Pavla Vrby v ostravském Baníku. V téže pozici setrval i pod Pavlem Hapalem, ovšem jen do března, kdy u týmu skončil po vzájemné dohodě.

Podle informací z FC Vysočina jsou známá i jména dvou členů nového trenérského týmu jihlavských fotbalistů.

„S Davidem Oulehlou jsme podepsali dlouhodobou trenérskou smlouvu. Jsem velmi rád, že jsme se domluvili na všech podmínkách naší spolupráce a jihlavský trenérský odchovanec bude u našeho prvního týmu pokračovat. Věřím, že je výhodou, že jsme se mohli důkladně poznat během závěrečného druholigového měsíce. Oba už víme, jak se chováme a jednáme v důležitých momentech a krizových situacích. I proto jsme po posledním zápase uplynulého ročníku neuvažovali o jiném jménu na post hlavního trenéra a jen jsme ladili detaily spolupráce,“ okomentoval předseda představenstva FC Vysočina Lukáš Vaculík. 

Ten zároveň nastínil další složení realizačního týmu. „Na jeho podobě intenzivně pracujeme. Víme, že trenérem brankářů bude i nadále Tomáš Pokorný a úkoly kondičního trenéra bude zastávat Robert Ollé, který k nám přichází z mládežnických celků Mladé Boleslavi. Stále hledáme vhodné asistenty, neboť zaskakující Josef Vrzáček se vrátil ke staršímu dorostu. Rádi bychom měli jasno do pondělí 19. června, kdy letní příprava našeho „áčka“ startuje," dodává Vaculík. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky fotbal, FC Vysočina, sezona, smlouva, trenér, David Oulehla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nadcházející sezoně beze změny. Jihlavské fotbalisty i nadále povede trenér David Oulehla | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.